PE URMA CLIENŢILOR: Banca Transilvania a ajuns şi în Cipru

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 octombrie 2007

"Banca Transilvania", cea mai mare bancă cu capital privat românesc, are de ieri o nouă sucursală, însă nu la noi în ţară, ceea ce ar fi fost un lucru obişnuit, ci tocmai în capitala Ciprului, Nicosia. Aceasta este prima prezenţă în Cipru a unei bănci autohtone.

Reprezentanţii băncii ne-au declarat că mulţi investitori români sunt prezenţi în Cipru datorită sistemului fiscal mai relaxat. Astfel, tot ceea ce a făcut a fost să îşi urmeze clienţii . "Ei vin şi fac afaceri aici, iar noi suntem alături de ei", ne-a spus Robert Rekkers, directorul general al băncii. Domnia sa ne-a spus pe scurt povestea acestei inedite inaugurări: . Domnul Rekkers spune că BT nu s-a confruntat cu dificultăţi în deschiderea unei noi sucursale într-o ţară cu un mediu de afaceri pe care îl descrie ca fiind prietenos, deschis şi transpararent.

Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, a declarat că "prezenţa pe piaţa externă este una dintre realizările planului strategic al băncii pentru acest an". Domnia sa a mai adăugat că populaţia Ciprului este de aproximativ 30 de ori mai mică decât a României, însă piaţa financiară şi companiile care operează aici sunt mult mai mari decat cele din ţara noastră. "De aceea, avem foarte multe de învăţat din experienţa lor", a mai spus domnul Ciorcilă.

Sucursala Cipru a Bancii Transilvania are deja zece clienţi

Gheorghe Călburean, preşedintele "Dafora" Mediaş, a fost primul client al Băncii Transilvania, sucursala Cipru. Domnia sa şi-a deschis un cont de curent pe baza paşaportului. Ulterior, încă zece persoane au devenit clienţi ai acestei sucursale.

Imediat dupa evenimentele festive, banca şi-a intrat în activitate cu adevărat. Un român a călcat pragul sucursalei. , am zis că e din România şi am zis că dumneavoastră mă puteţi ajuta>. Clientul în cauză a fost preluat de reprezentanţii sucursalei. Motivul prentru care nu s-a putut adresa altei banci a fost faptul că în Cipru, băncile se închid la ora 13.30. "Banca Transilvania" din Nicosia va avea program ca şi în ţara, adică pînă la ora 17.00.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca ar deschide si in Atena, in Grecia! si aici sunt multi romani care ar avea nevoie de asemenea servicii datorita faptului ca au afaceri si aici si in tara.

    1. Sper sa fie un mare succes aceasta sucursala si sa deschida si una in Limassol.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb