PENTRU ADUNAREA DIN 27 APRILIE SIF Banat-Crişana propune două variante de repartizare a profitului anului trecut

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 24 martie 2020

SIF Banat-Crişana propune două variante de repartizare a profitului anului trecut

Dividend cu randament brut de 2,1% sau derularea unui program de răscumpărare pentru 2,9% din acţiunile SIF1

Acţionarilor li se va mai supune la vot ca 880.000 de titluri SIF Banat-Crişana să fie distribuite gratuit către conducerea societăţii

Acţionarii SIF Banat-Crişana(SIF1)vor avea pe masă, la adunarea din 27 aprilie, două variante de repartizare a profitului net raportat de societate anul trecut, de 159,49 milioane de lei,mai mult decât dublu faţă de cel aferent anului 2018, când SIF1 a obţinut un rezultat de 77,18 milioane de lei, potrivit convocatorului SIF-ului publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB)şi a rezultatelor financiare preliminare ale societăţii.

O opţiune are în vedere alocarea către acţionari a sumei de 25,73 milioane de lei, în timp ce diferenţa de 133,76 milioane de lei va merge către "Alte rezerve".

La nivel unitar, dividendul este de 0,05 lei ceea ce, raportat la cotaţia SIF1 de ieri, de 2,31 lei, oferă un randament brut de 2,16%.

Cealaltă variantă presupune repartizarea întregului profit către "Alte rezerve", în scopul demarării unui program de răscumpărare a 15 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 2,9% din SIF Banat-Crişana, în scopul reducerii capitalului social prin anularea titlurilor.

Acţiunile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,1 lei/titlu şi4,9665 lei/titlu, durata programului fiind de cel mult 18 luni din momentul publicării operaţiunii în Monitorul Oficial.

Tot în acea zi, acţionarii SIF Banat-Crişana vor mai avea pe masă propunerea ca un număr de 880.000 de acţiuni SIF1, răscumpărate în temeiul unei hotărâri din aprilie 2018, să fie alocate gratuit către administratorii şi directorii societăţii, în cadrul Planului de tip "StockOption Plan", aprobat în aprilie 2019.

În plus, acţionarilor li se va mai supune la vot aprobarea derulării unui alt program de răscumpărare, tot pentru maxim 880.000 de titluri SIF1, în vederea distribuirii către membrii conducerii societăţii, în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul SIF-ului, conform unor criterii de performanţăce urmează a fi stabilite de Consiliul de Administraţie.

În data de 10 martie, acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobateliminarea din actul constitutiv al societăţii a prevederilor referitoare la limita de deţinere de 5%, conform prevederilor Legii Fondurilor de Investiţii Alternative (FIA), care a intrat în vigoare în data de 24 ianuarie.

Acum, urmează ca pragul să fie efectiv eliminat începând cu data de 24 iulie 2020, adică la şase luni de la intrarea în vigoare a Legii FIA.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cunoastem deja scenariul. Banii vor "merge" la programul de "rascumparare" doar ca suma de rascumparare anuntata va fi suficient de mica astfel incat programul sa nu aiba succes decat cel mult partial (limitat) iar in final banii sa ramana la SIF pe mana acelorasi mafioti.

    Stie cineva ce s-a intamplat cu banii din programul de racumparare votat in AGA de anul trecut? 

    Unde sunt? 

    Dar restul banilor? 

    Cum au fost cheltuiti si cu ce rezultate pentru SIF si actionarii ei?

    Poate ne raspunde AsF-ul, marele protector. 

    Aceiasi schema de smecherii! Hotie pe fata macar daca le cumparati sile anulati, ca alte sif-uri!

    Atentie la manipularea pretului in piata ,fondurile finantate de SifI si sif 4 fac jocul pietei sub Supravegherea parinteasca a ASF

    1. Foarte corect.

      Activele lui SIF1 in Fonduri de investitii au scazut de la 537 mil lei la 470mil lei, adica o scadere de 12.7%. Pretul lui SIF1 a scazut cu 12% in aceeasi perioada. 

      Sa vedeti cum la rascumparare managerii fidelizati isi vor vinde actiunile, ca tot le primesc inapoi.

    Hotie in forma continuata.

    Oare de ce in ambele variante nu se distribuie decat maxim 20% din profit in beneficiul actionarilor???

    Sunt curioasa in ce megadeturnari de bani vor propune profesionistii sa investeasca "alte rezervele" alea. Oricum Hotie mai mare ca la SIF1 rar gasesti....100 de milioane de Euro asa fata nici o restrictive??? 

    De ce nu se im part actiunile rascumparare la toti actionari in raport cu numarul detinut, fiinca acest profit sa obtinut cu ajutorul valori tuturor actionarilor nu numai a conduceri care orcum au retributi corespunzatoare de multe ori nemeritata dupa aport

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb