PENTRU ANUL TRECUT  Grupul Agroland - profit de 10,3 milioane lei, de patru ori mai mare decât cel din 2019

A.I.
Piaţa de Capital / 10 martie 2021

 Grupul Agroland - profit de 10,3 milioane lei, de patru ori mai mare decât cel din 2019

Compania intenţionează să propună alocarea a trei acţiuni gratuite la una deţinută

Creştere de 3,9% pentru acţiunile AG, după prima jumătate de oră de tranzacţionare

Grupul Agroland a raportat un profit net consolidat de 10,31 milioane de lei, de aproape patru ori mai mare decât cel din 2019, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 187,55 milioane de lei, cu 33% peste cea obţinută în anul anterior, se arată în raportul operatorului de magazine agricole publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Agroland Business System (AG), compania listată la BVB la începutul acestei luni, a raportat pentru anul trecut un profit net de aproape 8,46 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cel din 2019.

Conducerea emitentului intenţionează să propună alocarea a trei acţiuni gratuite la una deţinută, se menţionează în raport, adăugându-se că se are în vedere şi derularea unei majorări de capital cu aport în numerar, dimensiunea operaţiunii urmând să fie anunţată în convocatorul adunării de bilanţ.

În acest context, după prima jumătate de oră de tranzacţionare, acţiunile AG aveau o creştere de 3,88%, până la 21,4 lei, pe fondul unui rulaj de 2,05 milioane de lei, cel mai mare din piaţa AeRO şi al doilea de la BVB.

"Creşterea consistentă a profitului şi cifrei de afaceri s-a realizat într-o manieră sănătoasă, gradul de îndatorare reducându-se semnificativ la finalul anului 2020, de la nivelul de 89% la nivelul de 69%", se mai arată în raport, subliniindu-se că 2020 a fost cel mai bun an din viaţa companiilor grupului.

Veniturile din vânzarea mărfurilor la nivel consolidat s-au ridicat la 193,93 milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de cele din 2019, în timp ce cheltuielile privind mărfurile au fost de aproape 140,2 milioane de lei, cu 23% mai mari decât cele din anul anterior.

Profitul operaţional a fost de 13,06 milioane de lei, de peste trei ori mai mare decât cel din 2019, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 1,06 milioane de lei.

În luna octombrie 2020, Agroland a preluat activitatea platformei Avicola Mihăileşti, producător de ouă de consum şi pui de o zi, care include şase ferme funcţionale, aflate pe o suprafaţa de 30 hectare, în judeţul Giurgiu. În cadrul platformei sunt crescute peste 200.000 de păsări, majoritatea fiind păsări tinere, găini ouătoare şi păsări de reproducţie, se arată în raport.

Grupul Agroland este format din Agroland Business System SA, Agroland Agribusiness SRL, Agroland Professional Farm SRL, Agroland Megastore SRL şi Magazinul Micului Fermier SRL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. inca un articol foarte bun, marca A. Iacomi.

    multumesc autorului 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb