PENTRU COMBATEREA COVID-19:  HS Timber Group donează echipamente de peste 1,2 milioane de lei în Suceava, Covasna şi Bacău

M.I.
Miscellanea / 3 aprilie 2020

 HS Timber Group donează echipamente de peste 1,2 milioane de lei în Suceava, Covasna şi Bacău

Compania HS Timber Group a donat, în cadrul campaniei "Împreună!", două laboratoare de biologie moleculară spitalelor din Sfântu Gheorghe şi Comăneşti, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, compania a donat, de asemenea, şi peste 23.300 de materiale sanitare pentru activităţile de prevenţie au fost donate către unităţile medicale din Sfântu Gheorghe şi Rădăuţi, în valoare de peste 128.000 de lei.

În oraşul Siret, compania a pus la dispoziţia autorităţilor locale facilităţi de cazare pentru personalul medical, pe perioada stării de urgenţă, iar în judeţul Alba a donat două aparate de prelucrare a testelor de diagnosticare pentru laboratorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Andras-Nagy Robert, managerul Spitalului Judeţean De Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe explică: "Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea mai rapidă cu COVID-19, iar prin instalarea acestei linii aducem testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă până acum, după recoltarea probelor trebuia să aşteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două - maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%."

Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit şi la diagnosticarea altor afecţiuni medicale, nu doar în cazul COVID-19 şi că, odată cu ieşirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.

Spitalul Municipal Sf. Doctori Cosma şi Damian din Rădăuţi, spital de resort în judeţul Suceava unde sunt redirecţionate urgenţele medicale, a primit 10.000 de mănuşi latex, 1.000 de mănuşi examinare nitril nepudrate, 2.000 de măşti chirurgicale, 510 beţe antibiogramă NF, 250 combinezoane antichimice, dezinfectanţi pentru suprafeţe, 100 viziere, 450 ochelari de protecţie, 1.500 halate pentru examinare, 3.000 de bonete şi 3.500 de perechi de încălţăminte de unică folosinţă. De asemenea, compania a sprijinit autorităţile locale şi a suportat costurile de transport pentru echipamente medicale aduse din Viena. Până în prezent, compania a alocat sponsorizărilor efectuate la Rădăuţi suma de 104.000 de lei, dar sprijinul către unitatea spitalicească va continua şi în viitorul apropiat.

La Siret, autorităţile locale desfăşoară - prin Direcţia de Asistenţă Socială - activităţi de ajutorare a persoanelor izolate la domiciliu, persoane cu dizabilităţi şi persoane în vârstă, cărora le oferă alimente şi medicamente. Fabrica de panouri HS Timber Productions Siret a sponsorizat cu 14.500 de lei aceste activităţi destinate celor mai vulnerabili membri ai comunităţii şi, în acelaşi timp, a pus la dispoziţia autorităţilor locale din Siret două case pe care le deţine. Acestea vor fi folosite în caz de necesitate pentru găzduirea cadrelor medicale, pe perioada stării de urgenţă.

Fabrica de cherestea HS Timber Productions din Sebeş a donat Direcţiei de Sănătate Publică Alba aparatură de specialitate necesară în diagnosticarea cazurilor de COVID-19 în laboratorul DSP Alba, în valoare de peste 24.700 lei.

Fabrica HS Timber Productions din Reci a oferit până la acest moment peste 1.000 de materiale sanitare de protecţie (mănuşi, combinezoane, măşti şi ochelari), în sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Covasna. În funcţie de necesarul de materiale sanitare, cuantumul donaţiilor se va mări.

Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România, amenţionat: "Suntem întotdeauna alături de comunităţile în care activăm. Prin urmare, este absolut normal să căutăm soluţii împreună şi să oferim sprijin în lupta împotriva răspândirii COVID-19, o situaţie excepţională în care ne aflăm cu toţii."

Prin iniţiativa noastră «Împreună!», contribuim direct şi sprijinim activităţile organizaţiilor locale în lupta împotriva răspândirii COVID-19. În vremuri ca cele pe care le trăim, este nevoie de coeziune mai mult ca niciodată, de aceea contribuim direct acolo unde este nevoie."

Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19 va continua în toate comunităţile locale. Iniţiativa se înscrie în linia de responsabilitate socială a companiei ce are în vedere sprijinirea proiectelor din domeniul social, al educaţiei, sănătăţii şi al mediului, în special în comunităţile în care Grupul este prezent prin unităţi de producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb