PENTRU CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE: Rompetrol modernizează centrala termică a rafinăriei Vega

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 29 iulie 2019

Rompetrol modernizează centrala termică a rafinăriei Vega

Rompetrol Rafinare (RRC), companie membră a KMG International, va moderniza centrala termică a rafinăriei Vega din Ploieşti, investiţie a cărei valoare se va ridica la 1,9 milioane de dolari, se arată într-un raport al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Yedil Utekov, director general al emitentului, a declarat: "Implementarea de proiecte noi în cadrul rafinăriei Vega este una dintre priorităţiile Rompetrol Rafinare. În ultimii ani, unitatea din Ploieşti a înregistrat o creştere operaţională importantă, care ne motivează să mergem mai departe şi să ducem rafinăria, în continuare, pe un drum ascendent. Instalarea cazanului de abur ne va ajuta să eficientizăm procesele de producţie, dar, foarte important, să avem un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător. Ţelul nostru pentru următorii ani este să creştem eficienţa energetică din Vega Ploieşti până aproape de randamentul maxim".

Investiţia va cuprinde, printre altele, montarea unui cazan de abur nou achiziţionat la finele anului trecut.

"Obiectivele acestui proiect vizează, în principal, îmbunătăţirea eficienţei energetice a rafinăriei prin creşterea randamentului de la 91%, în prezent, la circa 96% şi reducerea emisiilor rezultate în urmă procesului de producţie abur, în acord cu prevederile autorizaţiei integrate de mediu şi a legislaţiei în vigoare", se arată în comunicatul Rompetrol Rafinare.

Pentru acest an, rafinăria Vega şi-a propus un buget investiţional de 8,8 milioane de dolari, din care 4,2 milioane de dolari vor fi alocate proiectelor de optimizare şi automatizare a fluxurilor de aprovizionare a materiilor prime, stocare şi producţie a produselor petroliere.

Totodată, un buget total de aproximativ zece milioane de dolari va fi alocat pentru proiecte de conformare la legislaţie, cu un impact direct în reducerea amprentei rafinăriei asupra vecinătăţilor şi mediul înconjurător.

După primele trei luni ale acestui an, Rompetrol Rafinare a raportat pierderi de 14,045 milioane de dolari, de aproape patru ori mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 3,78 milioane dolari.

Cei mai importanţi acţionari ai companiei sunt KMG International (54,63%; direct si indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,69%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb