PENTRU ÎMBUNĂTĂŢIREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE DIN BUCUREŞTI Împrumut de peste 21 milioane euro de la BEI

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 8 octombrie 2019

Până în prezent, banca UE a aprobat finanţări în valoare totală de aproximativ 613 milioane euro pentru a creşte economiile de energie în 2.405 de clădiri din diverse sectoare din Bucureşti

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat 21,1 milioane euro, prima tranşă a unui împrumut aprobat în valoare de 63,6 milioane euro, pentru finanţarea celei de-a treia faze a programului de investiţii în domeniul eficienţei energetice din sectorul 2 al Capitalei, potrivit instituţiei.

În total, 400 de clădiri rezidenţiale vor beneficia de eficienţă energetică modernizată în această a treia fază, pe lângă cele 452 de clădiri din primele două faze.

Vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: "Fondurile BEI vor contribui la creşterea eficienţei energetice a 400 de clădiri rezidenţiale din sectorul 2 al Bucureştiului. Scăderea rezultată a consumului de energie şi, astfel, reducerea emisiilor şi a poluării, vor contribui, de asemenea, la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din Bucureşti. Acest program axat pe acţiunile climatice va sprijini şi mai mult România în îndeplinirea angajamentelor sale internaţionale cu privire la reducerea emisiilor de seră şi la economiile de energie".

Mihai Mugur Toader, primarul Sectorului 2, a declarat: "Împrumutul semnat astăzi ne va permite să continuăm cu cel mai mare program de reabilitare termică din România, care implică aproape 1.800 de blocuri aflate în diferite etape de execuţie, majoritatea fiind finalizate. Se bazează pe fructuoasa cooperare de şapte ani dintre Sectorul 2 al Bucureştiului şi banca UE, în cursul căreia am beneficiat şi de asistenţă tehnică a BEI. Această cooperare ne-a ajutat să pregătim şi să implementăm cu succes proiecte comune care să conducă la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru cetăţenii noştri, economii de energie valoroase şi un mediu mai bun în capitala României".

Izolarea termică îmbunătăţită a clădirilor va duce la economii de 50% în consumul de energie pentru încălzirea caselor în cauză. Fondurile BEI vor finanţa până la 75% din costurile acestui proiect semnificativ de economisire a energiei, contribuind atât la punerea în aplicare a Planului naţional de acţiune a eficienţei energetice a Guvernului României, cât şi a Iniţiativei UE privind eficienţa resurselor.

Instituţia bancară a transmis că operaţiunile actuale reprezintă o continuare a cooperării fructuoase a BEI cu diverse sectoare ale Bucureştiului.

Până în prezent, Banca a aprobat finanţări în valoare de 613 milioane EUR pentru finanţarea recondiţionării eficienţei energetice a clădirilor cu mai multe apartamente din diferite sectoare ale Bucureştiului.

Finanţarea include reabilitarea a 2.405 de clădiri rezidenţiale cu 143.300 de apartamente, construcţia de instalaţii educaţionale, inclusiv NZEB (Near-Zero Energy Buildings) şi modernizări ale eficienţei energetice pentru instalaţiile de după şcoală, ceea ce duce la un consum de energie mai redus şi emisii reduse.

Economiile totale de energie realizate sau preconizate ca urmare a măsurilor de eficienţă energetică se ridică la 983.000 GWh pe an, ceea ce cores­punde unei reduceri de CO2 de 416.000 tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb