PENTRU PERSOANELE CARE APELEAZĂ LA LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ, MFP propune scutirea de la plata impozitului pe transfer

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 iunie 2016

MFP propune scutirea de la plata impozitului pe transfer

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a emis un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal pentru ca persoanele care apelează la Legea dării în plată să nu fie impozitate cu impozitul aferent transferului de proprietate imobiliară, informează un comunicat de presă al MFP trimis redacţiei.

Măsura se aplică o singură dată numai la prima dare în plată, chiar dacă creditul este garantat cu una sau mai multe proprietăţi imobiliare, precizează ministerul.

Beneficiar este orice persoană fizică, indiferent de calitatea pe care o are în contractul de credit şi care apelează pentru prima dată la darea în plată. Pentru orice dare în plată ulterioară, se plăteşte impozitul pe transferul proprietăţii imobiliare.

În plus, persoanele care au fost deja executate silit şi care apelează la articolul 8(5) din Lege pentru a li se anula datoriile rămase nu vor mai trebui să achite impozitul pe transferul bunurilor imobile din patrimoniul personal, iar cele care l-au achitat sub orice formă, după intrarea în vigoare a OUG, pot cere restituirea acestuia, se mai arată în comunicat.

În prezent, persoanele fizice care au fost supuse executării silite a imobilului ipotecat printr-un contract de credit au obligaţia plăţii impozitului aferent venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

Acelaşi proiect de ordonanţă propune acordarea unui regim fiscal simplificat şi un tratament fiscal specific în ce priveşte impozitarea veniturilor operatorilor statistici pentru realizarea de statistici oficiale. "Culegerea de date prin operatorii de teren, cum ar fi cei utilizaţi de către Institutul Naţional de Statistică, este deosebit de importantă pentru respectarea cerinţelor regulamentelor UE în ce priveşte statisticile oficiale", precizează sursa citată.

Potrivit MFP, o altă modificare propusă este aprobarea unui alt plafon de încasări decât cel stabilit de lege, la cererea operatorilor economici organizatori de anumite evenimente. Totodată, li se permite agenţilor economici care achiziţionează anumite categorii de produse de la persoane fizice, cu plata în numerar, să retragă din bancă sume mai mari decât plafonul existent în prezent.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Corect, dar ca sa nu fie discriminare, sa fie scutiti si tinerii care vor lua fara Prima Casa, de impozit. Din moment ce acestia platesc avansuri mai mari din cauza "scutitilor" e normal ca statul sa ii ajute si sa nu le perceapa niciun cost.

    1. Tinerii pana in 50 de ani care au doar o casa. Acesta e programul Prima Casa gandit de bancarzi. :)))))))))

      Era vorba de cei care iau fara Prima Casa, daca esti analfabet si nu poti citi o fraza pana la capat, nu mai da comentarii. Ramai la sortat deseuri in Iasi!

      Si? Asta inseamna ca Prima Casa nu se mai adreseaza tinerilor pana in 50 de ani care au doar o casa? :))))))))

      Vor cumpara tinerii case ieftine? Va fi dramatic pentru bancheri, scad bonusurile, multi vor ajunge la sortat deseuri, iar Vasea nici nu stie ce ca bancarzii il tot batjocoresc. :)))))) 

      Haha

      Cine e Vasea?:))))) Cumva tu? Te simti? Aud ca esti unul care pana la varsta asta n-a fost in stare de nimic, un job ca lumea, o casa, o nevasta, copii, iar pana de curand iti varsai fierea pe un blog pana te-au angajat Zamfir si Dan sa iti versi laturile pe diverse forumuri. Zi drept, iese de-o tarie curata pe seara sau iti ajunge doar de o cincizeaca indoita cu spirt in colt la musamale?

      Vasea e problema lui Vacaru, agent imobiliar pensionar inca de la 40 de ani. :)))))))))))

      Sunt in primii 1% in raport cu veniturile declarate pe judet si mi se rupe de toti securistii si de toate grupurile de care amintesti.

      Predictiile mele au fost confirmate, iar ce numesti tu laturi e doar realitatea care se varsa pentru caracterele voastre producatori de branza. 

    E transfer de proprietate.

    Pana la urma cu atat populism ajungem sa nu plateasca numeni nimic la stat. 

    Dar vrem scoli, spitale, armata.

    1. Nu tine mult, deja sunt 2 exceptii la CCR, sa vezi cand or fi 6-7, atunci sa vezi panica pe urduros si pe ai lui, acum inca se dau rotunzi:))))

      La CCR nu e panica, si probabil nu va fi nici la curtea europeana de justitie, unde probabil statul va fi obligat sa plateasca despagubiri importante bancilor. Dar atunci nu va iesi nimeni sa ii ceara socoteala lui Zamfir. Va fi considerat un ghinion la fel ca si cu taxa de prima inmatriculare.

      Asa e, de asta pozele astora si toate gainariile facute de ei si de speculantii din spatele lor trebuie cunoscute de toata lumea!

      5 mesaje!

      Faci o confuzie, monolog au uneori postacii GCCC!

    Corect.

    Aaaoleo, na ca s-a rezolvat si cu impozitu... cristi cccccc, cheama-l ba pa cristi ccccc

    1. Impozitul trebuia raportat la cifra de afaceri a bancii, sa se invete minte cei care vor sa mai notifice banca. :))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb