Iprolam Bucureşti (IPRO) a raportat, pentru primul semestru al anului, venituri din exploatare de circa 3,85 milioane de lei, în scădere cu 20,16% faţă de cele din primele şase luni ale lui 2019, în condiţiile unui volum mai redus de contracte, se arată în raportul companiei de proiectare în domenii precum metalurgie, utilaje şi echipamente mecanice, postat pe propriul site.
Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 3,67 milioane de lei, în scădere cu 21,95% faţă de cele de la data de 30 iunie 2019, în sumă de 4,7 milioane de lei.
"Considerăm că principalul eveniment care şi-a pus amprenta asupra nivelului realizărilor la şase luni a fost apariţia, încă din luna martie, a pandemiei de Covid-19, cu toate consecinţele negative asupra activităţii economice atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea intracomunitară şi externă", se arată în raportul companiei.
În acest context, o serie de firme din Italia care urmau să livreze componente ale echipamentelor contractate de Iprolam şi care se aflau în diferite faze de execuţie în ţară au închis porţile la începutul lunii martie şi au reluat activitatea în mai, ceea ce a condus la întârzierea livrării echipamentelor în primul semestru, se mai menţionează în raport.
Pentru finele primelor şase luni, Iprolam Bucureşti a raportat un rezultat din exploatare de 0,178 milioane de lei, cu 50,7% peste cel din prima jumătate a anului trecut, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,123 milioane de lei, în urma evoluţiei nefavorabile a cursului valutar.
La data de 30 iunie 2020, activele totale ale companiei se ridicau la 26,98 milioane de lei, cu 9,8% peste cele de la jumătatea anului trecut, în timp ce datoriile totale erau de 10,8 milioane lei, în creştere cu 27,3% pentru aceeaşi perioadă de raportare.
Cel mai important acţionar al companiei este societatea Uzin International, cu o deţinere de 30,24% din compania care, la ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunilor IPRO, de 8,4 lei, avem o capitalizare de circa 8,52 milioane de lei.