Parlamentul European va recupera suma de 40.000 de euro cheltuită necorespunzător de eurodeputatul Nigel Farage, oprind jumătate din salariul britanicului timp de zece luni, relatează The Guardian şi AFP.
Suma respectivă a fost folosită pentru remunerarea unui asistent al lui Farage, care însă nu avea activităţi legate de Parlamentul European.
Astfel, suma de 40.000 de euro va fi recuperată reţinându-se lunar din salariul europarlamentarului, din ianuarie până în octombrie.
"Există o campanie de răzbunare a Parlamentului European, de persecutare selectivă a eurodeputaţilor, a partidelor şi a grupurilor de eurosceptici", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului parlamentar din care face parte Farage.
O purtătoare de cuvânt a Parlamentului European, contactată de AFP, nu a confirmat şi nici nu a infirmat informaţiile cu privire la Farage, însă a explicat procedurile aplicate în astfel de cazuri. "Parlamentul plăteşte salariile asistenţilor deputaţilor pentru activitatea legată direct de mandatul unui membru al Parlamentului European. Dacă după o anchetă Parlamentul nu obþine dovezile cerute şi dacă deputatul în cauză refuză să înapoieze suma plătită nejustificat, atunci Parlamentul începe recuperarea sumei",
În total, aproximativ zece eurodeputaţi britanici din UKIP, între care şi Nigel Farage, sunt suspectaţi că au încasat nejustificat sute de mii de euro pentru a-şi plăti asistenţii care nu lucrau în cadrul parlamentului, ci aveau activităţi legate de partid.
1. Tactica de a da afara omu' legal !!!
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2018, 10:10)
La multinationalele e asa dar unde se fac legi nu am crezut!
De cand au fost angajati, cum au fost angajati si de ce acum il iau la purecat?
Asa tate deranjeaza in Europa?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.01.2018, 12:54)
Daca nu impingeau la Brexit, atunci le dadea salariul intreg, indiferent cum ar fi cheltuit banii europeni.
2. fără titlu
(mesaj trimis de Cristi C în data de 14.01.2018, 21:40)
Noroc că nu este în raza de acțiune a DNA-ului și a legislației românești. Înfunda pușcăria. Dar în UE chestiunile acestea se rezolvă așa cum se dorea și în legea românească de la OUG 13, prin recuperarea civilă a prejudiciului.