PENTRU SPONSORIZARE, Televiziunea publică s-a împăcat cu Alexander Hergan

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii / 15 iunie 2004

Construcţia din Piaţa Charles de Gaulle nu mai stă în calea undelor TVR

"Avrig 35", controlată de Alexander Hergan, a evitat procesul cu Televiziunea Română, oferindu-i un contract de sponsorizare şi o încăpere de 12 mp în "Charles de Gaulle Plaza"

Televiziunea Română şi compania de construcţii "Avrig 35" Bucureşti au încheiat două contracte, unul de sponsorizare şi unul de comodat, iar în consecinţă, TVR a renunţat la acţiunea în instanţă prin care a contestat autorizaţia de construire eliberată de Primăria sectorului 1 pentru clădirea din Piaţa Charles de Gaulle nr. 15 - "Charles de Gaulle Plaza". La sfîrşitul anului trecut, Televiziunea Română a protestat vehement împotriva construcţiei imobilului de birouri din Piaţa Charles de Gaulle, o investiţie de aproape 34 milioane de dolari făcută de firma "Avrig 35" Bucureşti. Televiziunea publică susţinea că imobilul în construcţie ar împiedica transmisiile de programe realizate de Turnul TVR. Oficialii TVR au solicitat refacerea proiectului, în ideea reducerii regimului de înălţime al clădirii. Conflictul trebuia să fie tranşat în instanţă, unde Televiziunea Română a şi depus o cerere de anulare a autorizaţiei de construire. Dat fiind că procesul risca să fie de durată, iar cîştigătorul incert, "Avrig 35" a preferat varianta unei negocieri directe, mai ales că astfel nu era pusă în pericol investiţia, pentru care societatea s-a împrumutat de la "HVB Bank".

Reprezentanţii Televiziunii publice ne-au declarat că, în schimbul obţinerii condiţiilor tehnice necesare transmisiei programelor TVR, "Avrig 35" a propus semnarea a două contracte care să rezolve diferendul, fără să mai fie nevoie de o decizie judecătorească. Propunerea companiei "Avrig 35", acceptată în final de TVR, consta în semnarea unui contract de sponsorizare, care includea două releuri pentru retransmisia programelor, şi un contract de comodat, prin care televiziunii publice i-au fost puse la dispoziţie gratuit, pentru o perioadă de 20 de ani, o încăpere în "Charles de Gaulle Plaza" (12 mp) pentru echipamente tehnice şi o platformă de 6 mp pentru amplasarea releelor.

Valoarea contractului de sponsorizare a rămas învăluită de mister. Oficialii TVR au refuzat să divulge date privitoare la contractul de sponsorizare, declarînd că decizia de a face publică valoarea contractului de sponsorizare aparţine în exclusivitate societăţii "Avrig 35". La rîndul lor, reprezentanţii "Avrig 35" au refuzat să facă vreun comentariu referitor la tranzacţie, motivînd că strategia de comunicare nu le permite acest lucru.

Clădirea de 16 etaje "Charles de Gaulle Plaza", cunoscută şi ca viitor sediu "Connex" (compania va ocupa circa 40% din imobil), va avea o suprafaţă totală de 40.000 mp, un restaurant de lux, centru medical şi de sănătate, cafeteria şi parcare subterană cu 340 de locuri de parcare, pe cinci nivele subterane. Printre chiriaşii anunţaţi ai imobilului se află şi creditorul investitorului, "HVB Bank", care va ocupa 25% din clădire.

"Avrig 35" este unul dintre principalii investitori în dezvoltări imobiliare din Capitală. Compania şi-a luat numele după primul său proiect imobiliar dezvoltat pentru "Connex" în Bucureşti - "Avrig 3-5". În afară de "Charles de Gaulle", "Avrig 35" derulează, prin "Nordic Pioneer" SRL, un alt proiect, care prevede construirea noului sediu al Ambasadei Canadei din Bucureşti. Valoarea investiţiei se ridică la patru milioane de dolari. "Avrig 35" este deţinută în proporţie de 99,9% de compania "F&G International" BV Olanda.

Alexander Hergan (foto), american de origine română, deţine cîteva locuri în "Chicago Board of Trade".

Specializat în speculaţiile la bursa americană de mărfuri, a participat la dezvoltarea Bursei din Sibiu alături de Thomas Curtean- celălalt român deţinător de locuri în "Chicago Board of Trade".

Domnul Hergan a investit în cîteva afaceri în România, între acestea numărîndu-se şi blocul de birouri din Piaţa "Charles de Gaulle" care, depăşind regimul de înălţime din zonă, i-a adus ostilitatea televiziunii publice, deoarece, după cum l-a acuzat, ar putea provoca tulburări de emisie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb