"PepsiCo" şi "Coca-Cola" închid fabrici în Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 martie 2015

"PepsiCo" şi "Coca-Cola" închid fabrici în Rusia

"PepsiCo" Inc., al doilea mare producător de băuturi răcoritoare din lume, va închide o fabrică de lângă Moscova, în condiţiile în care cererea de profil din Rusia este în scădere, pe fondul declinului rublei, respectiv al mediului economic nefavorabil. Din acelaşi motiv, rivalul său "Coca-Cola Hellenic Bottling" Co. închide o fabrică în această ţară.

"PepsiCo", cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din Rusia, va închide fabrica din oraşul Ramenskoe, care are 400 de angajaţi şi peste zece linii de producţie.

"Din iunie 2015, producţia de sucuri va fi concentrată la fabrica Lebedianski - una din cele mai mari din Europa", a anunţat "PepsiCo". O fabrică din Vladivostok şi trei linii de producţie de la Ramenskoie vor fi mutate la Lebedianski.

"Coca-Cola Hellenic", companie deţinută parţial de "Coca-Cola" Co. din SUA, îşi închide fabrica din Nijni Novgorod, la est de Moscova. Producţia acesteia va fi transferată la unităţile mai moderne din Samara, Oriol, Moscova şi Istra. Unitatea din Nijni Novgorod va mai funcţiona doar ca centru de distribuţie şi logistică. "Coca-Cola Hellenic", fostă companie elenă, şi-a mutat sediul în Zug, Elveţia, în 2012.

Conform datelor Euromonitor, "PepsiCo" avea, în 2014, o cotă de 40% din piaţa băuturilor răcoritoare din Rusia, urmată de "Coca-Cola", cu 24,1%. Anul trecut, piaţa băuturilor răcoritoare din Rusia a înregistrat un declin de 2,5%, după o scădere de 1,5% în 2013.

Rusia este a doua piaţă majoră pentru "PepsiCo", în privinţa vânzărilor, după SUA, aducându-i companiei 7% din vânzările totale. Anul trecut, vânzările "PepsiCo" au scăzut cu 10% în Rusia, la 4,41 miliarde dolari, din cauza deprecierii rublei şi a declinului volumului livrărilor.

"Coca-Cola" a contabilizat pierderi de 36 milioane de dolari în Rusia, în 2014. Volumul livrărilor sale a scăzut cu 1% anul trecut, în Rusia, Ucraina şi Belarus (per ansamblu), după un avans de 3% în 2013.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte bine! Exista si sucurile naturale mai sanatoase decit orice fel de Cola! La fel si cu purtatorul si distribuitorul de OBEZITATE, marele McDonalds si altii asemenea.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb