Performanţa SIF Banat Crisana pe luna iulie este negativă (minus 9,3 milioane de euro), dar administratorul raportează la BVB creşterea VAN

MAKE
Piaţa de Capital / 15 - 19 august 2020

"Valoarea activului net (VAN) al SIF Banat‐Crişana, indicator cheie de performanţă a activităţii[...]" - Bogdan Drăgoi("Raportul consolidat al administratorilor SIF Banat-Crişana pentru semestrul I 2019")

"Valoarea activului net (VAN) al SIF Banat‐Crişana, indicator cheie de performanţă a activităţii[...]" - Bogdan Drăgoi("Raportul consolidat al administratorilor SIF Banat-Crişana pentru semestrul I 2019")

MAKE

O creştere cu 467,7 milioane de lei a Valorii Activului Net pe luna iulie a raportat aseară administratorul SIF Banat Crisana, aglomerând într-o NOTĂ scrisă mărunt multiple explicaţii privitoare la felul regulamentar în care a calculat această creştere, dar fără să menţioneze nicăieri că, de fapt, performanţa SIF Banat Crişana este negativă.

Administratorul SIF Banat Crişana dezinformează publicul:

"Valoarea Activului Net (VAN) al SIF Banat-Crişana la data de 31.07.2020 a înregistrat o creştere cu 467.757.851 lei, reprezentând 13% faţă de valoarea la data de 30.06.2020. Creşterea se datorează aprecierii valorii pachetului de acţiuni deţinut la SIF Imobiliare PLC, evaluat la data de 31.07.2020 la 1.799,9 milioane lei, valoare rezultată prin marcarea la piaţă la preţul de 400 lei/acţiune în urma tranzacţiei din data de 16 iulie 2020 (calculată în conformitate cu prevederile art.113 lit. a) pct. 2 din Regulamentul ASF nr. 9/2014)".

În realitate, creşterea de 467.757.851 lei pe care o declară, nu este un rezultat al modului de calcul conform cu Regulamentul ASF nr. 9/2014, căci dacă ar fi făcut-o, atunci ar fi trebuit să declare o creştere de 512.995.554 lei.

Între cifra declarată de administratorul SIF Banat Crişana şi cifra corect calculată aritmetic este o diferenţă de 45.237.703 lei (9,3 milioane de euro).

Un minus de 9,3 milioane de euro (de fapt, aceasta este performanţa lunii iulie), sumă care a fost extrasă din valoarea calculată în conformitate cu prevederile art.113 lit. a) pct. 2 din Regulamentul ASF nr. 9/2014, fără ca administratorul SIF Banat Crişana să sufle vreo vorbă că a extras suma.

Această escamotare a performanţei negative a SIF Banat Crişana în luna iulie nu poate fi decelată de investitorii care acordă încredere modului de administrare al SIF Banat Crişana şi instituţiilor pieţei însărcinate cu protecţia investitorilor.

Performanţa negativă a SIF Banat Crişana rămâne ascunsă investitorilor, sub noianul de explicaţii privitoare la creştere.

Faptul constituie dezinformare şi este o infracţiune.

Valoarea Activului Net al SIF Banat Crişana este umflată cu 330 de milioane de euro (mai mult decât la FNI)

Această dezinformare de ieri se suprapune manipulării imense la care se dedă administratorul SIF Banat Crişana, "prin marcarea la piaţă la preţul de 400 lei/acţiune în urma tranzacţiei din data de 16 iulie 2020", a pachetului de acţiuni deţinut la SIFI.

Valoarea contabilă a acestui pachet de acţiuni este de 0,2 miliarde lei (pentru conformitate, 204.298.230 lei), în timp ce prin acea unică tranzacţie cu o singură acţiune, administratorul îl calculează la 1,7 miliarde lei (1.799.984.400 lei).

Cuantumul adăugat faţă de valoarea contabilă este de 1,5 miliarde de lei (1.595.686.170 lei).

Adică, 330 de milioane de euro.

Valoarea Activului Net al SIF Banat Crişana este umflată cu 330 de milioane de euro, depăşind Valoarea Activului Net al FNI, de 300 de milioane de dolari, care, în vara anului 2000, s-a dovedit că nu a existat decât în raportările publice, tot aşa cum o face SIF Banat Crişana.

Cazul este deja cunoscut cititorilor ziarului BURSA, care au fost informaţi că această imensă manipulare ar fi putut fi evitată de administratorul SIF Banat Crişana, dacă ar fi vrut să o evite.

El ar fi putut delista compania SIFI de pe piaţa AERO şi, astfel, nu ar mai fi fost "obligat" să o "marcheze la piaţă" sau ar fi putut opera un sqeeze-out.

Întrucât nu a făcut nici una nici alta, se încadrează în prevederile legale care definesc manipularea pieţei, ceea ce este socotită drept infracţiune.

Tupeul administratorului SIF Banat Crişana şi conivenţa cu ASF

Anticipând tupeul administratorului SIF Banat Crişana că va umfla cu sute de milioane Valoarea Activului Net, pentru a treia oară în ultimele trei luni, am publicat vineri dimineaţă articolul cu titlul "ASF nu ia nicio măsură să oprească manipularea; cifrele manipulate de SIF Banat Crişana continuă să fie afişate public de BVB şi AAF", în care am arătat că investigaţia anunţată de ASF în cazul manipulării SIF Banat Crişana ar fi trebuit să înceapă de la lucruri simple de bun simţ, anume de la interzicerea afişării cifrelor manipulatorii.

Desigur, astfel de interdicţie ar fi fost condiţionată de alte măsuri, dar ASF ar fi trebuit să le dicteze de îndată ce şi-a pus problema investigaţiei.

În loc să adopte astfel de măsuri pe care stoparea manipulării le impune, ASF a ieşit cu un proiect de regulament prin care devansează cu două luni aplicarea unor proceduri de calcul care erau deja pregătite (sub coordonare europeană) şi care îi permit administratorului SIF Banat Crişana ca de la momentul adoptării regulamentului să apeleze la un evaluator şi să nu mai "marcheze la piaţă" valoarea societăţilor fără lichiditate, precum SIFI.

În condiţiile în care administratorul SIF Banat Crişana oricum avea la îndemână soluţiile delistării SIFI şi/sau squeeze-out-ului, propunerea acestui proiect de regulament transmite un puternic semnal al conivenţei ASF cu administratorul manipulator şi al intenţiei de muşamalizare a cazului.

De aceea, Raportarea manipulatorie a SIF Banat Crişana de ieri nu a fost o surpriză, de vreme ce este încurajat de inacţiunea ASF.

Ceea ce este o altă infracţiune.

Notă:

SIF Banat-Crişana este singurul SIF care a raportat creştere a Activului Net, în iulie

SIF Banat-Crişana a raportat o Valoare a Activului Net (VAN) de 3,99 miliarde lei, în iulie, cu 13,28% mai mare decât cea din iunie, fiind sigura societate de investiţii financiare cu o creştere a VAN, luna trecută.

SIF Moldova a raportat un Activ Net de 1,799 miliarde lei, cu 2,81% sub VAN-ul din iunie.

Pentru SIF Transilvania, Activul Net raportat pentru luna iulie a fost de 1,011 miliarde lei, mai mic cu 1,26% faţă de cel din luna anterioară.

SIF Muntenia a raportat un Activ Net de 1,412 miliarde lei, cu 3,22% sub VAN-ul din iunie.

În cazul SIF Oltenia, Activul Net al lunii iulie a fost de 1,837 miliarde lei, mai mic cu 1,91% faţă de cel din luna anterioară.

I.A.

Opinia Cititorului ( 112 )

  1. Ieri,14august, vândută o acțiune la 520 lei, +30% ! Drăgoi e peste Vântu!

    1. Nu, Vantu era mai subtil si indubitabil, inteligent.

      Imi cer scuze .Ai dreptate. Plus că citea Și mult. Poate si handicapul dar in mod cert avea lecturi plus o anumită cochetărie masculină de mascul Alfa. Nu-i era indiferent cum apărea la Tv. A si creat la televiziune o adevărată școală de business, cu tineri care vorbeau de bursă. Unii sunt în funcții azi: purtătorul de cuvânt la BNR, un ministru etc.Cu oamenii lui Vântu ai putea forma lejer un guvern, dar cu stresul ăsta de Drăgoi și comp.nici o echipă de șantier la Dolhasca!

      Vântu este mai subtil...

      Vantul bate prin drago-boy....unu-n puscarie urmeaza cel de-al doi....

    baiat de securist desteptatel. din nefericire, astia ne conduc. o sa mai treaca 100 de ani cel putin pana o sa dispara tarantuelele astea

    1. Este interesant cum isi gasesc astuia admiratori. De fapt el e un imbecil cu tupeu.

      Anonimule, fara titlu, treci pe la ANAF si roaga-i sa-ti incaseze o amenda

      pentru ,,siluirea limbii romane" !

      Nu uita masca, succes !!! 

      masca pune-i-o lui ma-ta !

    Pierderea de 9,3 milioane de euro este de la Blue Air.

    Da Make. In Romania, managerii pertormanti se intrec in piederi, iar managerii care trebuie inlaturati, fac profit. Se pare ca pe BVB se vand cel mai bine avioanele de hartie, daca pretul SIF5 este sub pretul SIF1.

    Fantastica realizare raportata de SIF1 ieri isi are radacina in ultima mare investitie....DADADA...obligat iunile Blue Air, scadente in iulie si acum evaluate la 0 lei. 

    Unde sunt specialistii lui Dragoi Buica si Lakis sa ne explice cum fura si cat de tare trebuie sa intre Ciurezu, Anina Radu, Calitoiu si altii la puscarie,

    Dan Dragoi, asa cum il stiu eu, cred ca intra in pamant vazand ce face si ce se comteaza despre fiul lui. 

    1. Pentru performanta asta cu BlueAir administratorii Sif 1 vor fi premiati cu actiuni gratuite consistente...

      Daca reusesc sa rascumpere ceva la pretu ala de nimic,pe care il vor propune... 

      Le fost greata sa de dividende de 9 milioane de euro ...

      Mai bine acum ca au pierdut banii? 

    Legea nu obliga la delistare sau squeeze-out, asa ca SIF1 e in perfecta legalitate, nu cum insinueaza nea Make, cu tupeu maxim. Cica e coniventa cu ASF! In visele lui Make....

    1. Băi squeeze-out tu știi de ce e bursa,bursă? Ca să dea dividende sau acțiunile să crească la cei care investesc .Restul e poveste .As gasi suficiente argumente sa-l priponesc pe Drăgoi!

      Las-o dracu de lege-fărădelege! 

      Ai dreptate, legea nu obliga la delistare sau squeeze-out.

      Dar legea interzice manipularea de piata. 

      Ti-am explicat asta in vreo 4 articole. 

      Poate ca nu le-ai citit, asa ca mai spun o data: manipularea de piata este infractiune si se pedepseste cu inchisoarea. 

      Daca nu crezi, atunci intreaba-l pe Lakis. 

      Ma urmaresti? 

      Ca sa nu ajunga ca Lakis, Dragoi trebuia sa delisteze SIFI sau sa faca squeeze-out, nu ca il obliga legea sa le faca, ci ca sa nu intre la manipulare. 

      Ai putut urmari? 

      Daca da, atunci pricepi si coniventa. 

    Ce e frate cu Dragoi de-l țineți headline in Bursa de zile întregi?? În fiecare zi e minim un articol cu SIF1, daca nu chiar 2 sau 3. Ce e asta? Are cineva pe acolo un crush cu el sau ce se întâmplă?

    1. Daca in loc sa faci statistica articolelor, le-ai citi, atunci n-ai mai intreba.

      ...

      Ha, ha, ha!

      Acum trebuie sa sari de coada-n sus, ca de ce ti-am sters comentariul si de ce nu esti tu liber sa ma calomniezi pe site-ul meu. 

      Sa-ti explic: m-am gindit ca nu vreau.

      Husi! 

    Lipsa de performants a Sif1din Luna iulieeste reflectata in piederea de zeci de milioane de lei rapportata in Julie comparativ cu citéva sute de mii de lei la 6luni,cresterea de activ si vuan la Luna Julie este toata MANIPULARE in connivents cu Asf,respectiv puscarie in conf cuprevederi sert 120/Legea 24/2017.

    I-ați stricat ziua de grătar lu Nicu Marcu de la ASF. Acu, in loc sa stea la o bere, sta și calculează activu net la SIF Banat - Crișana.

    1. Scuze, nu eu!

      Dragoi. 

      Berea I bere! Nu renunți la ea în VAN... Cred că omul înnumară încă acționarii de la SIF! Dar de la care SIF? De la SIF1 sau de la SIF5?

    ...

    1. ...

      Inca doi mahalagii sponsorizati de MI7, suparati ca le elimin mahalagismele.

      Carne de tun pentru mouse-ul meu. 

    Din păcate acest domn a făcut atât de mult rău pieței ca nu prea se mai poate repara nimic. ASF ul și dacă ar vrea nu mai poate . Investitorii au ieșit rupând pământul din sife, restul pieței e in moarte asistata . Pl

    goldstein

    Se vede ca ai imbatranit 

    Cine nu i cu noi e impotriva noastra 

    Ce nu ti convine stergi 

    Noi vom fi aici si peste ani pe cand tu si foaia ta o sa dispareti 

    O sa te mai sponsorizeze tudorica un timp da si asta cand o sa fie out aplica ce face acum dinozaurul de fecala adica nu mai da nimic

    Atunci foaia ta o sa fie istorie 

    1. Mai frate, tu ai vreun ban pe bursa?! Sa nu pricepi despre ce vorbește Make aici nu cred. Mai lasă-ne cu Fercală și tudorica. Aia sunt deja duși . Aici vorbim de cei care conduc azi cum conduc piața și drumul e fix in cap. Vinovați ? Functionarimea din ASF care are un pact de neagresiune cu o grupare de criminali economici .Banditi condamnați ,dovediți fără scrupule.

      Nu te încrede prea mult in aia care te plătesc pe tine. Deocamdată le esti util. Foaia asta e înaintea ta și va fi muuuult după ce tu vei intelege ca esti nimic și un nimeni. Zero.

      Tu nu ai habar despre ce vorbești. Cum sa crezi , om redus, ca publicația asta Trăiește de 30 din banii lui Ciurezu? Tu ești normal la cap ? Ești cerșetor de nu ai idee despre lucrurile astea? Tot insisti cu absurditatea asta...

    Observatia ca SIF Banat Crisana a pierdut 9,3 milioane de euro in luna iulie este brilianta! Dragoi, Lakis si Catalina Sava nici nu-si dau seama ce-i loveste. Este impardonabil ca astfel de observatii sa fie facute de presa! Prima care trebuia sa sara la gatul lui Dragoi era Sava. Marcu nu este exonerat.

    1. Sa vezi când ajunge Nicu Marcu luni la birou, face prăpăd în SiFuri...

      Luni nenea marcu isi bea cafeaua si pleaca la mare. Iti zic din surse sigure.

      Luni, la birou, Nicu Marcu va constata calomniile fata de el si fata de alti functionari din ASF emise prin articolele si comentariile ziarului Bursa. Poate da drumul la o investigatie care verifice manipularile acestea ordinare. Sugerez ASF o descindere la ziarul Bursa pentru verificarea coniventei cu diversi emitenti interesati de atacuri barbare, incasari de la ei sau de la societati controlate de ei. Dar investigatia sa nu fie derulata de Sava, ca se stie simpatia lui nea Make pentru dumneaei, conflict interese.....

    Raportarea de (cifre) informatii false inselatoare constituie infractiune manipulare de piata,care de trateaza cu puscarie.

    1. Ai auzit Lakis?

      Da. Un securist.

    Domne cata forfota cata agitatie si cata frustrare. Pentru o situatie care dureaza de 7 ani. Dupa 7 ani am descoperit marea manipulare, marele furt, marea hotie, comparatii cu FNI cu Caritas cu Vantu de parca cineva a incarcat dube cu bani si ar fi fugit cu ei. Manipularea de piata nu inseamna sa faci calcule dupa niste regulamente in vigoare, daca alea nu sunt corecte trebuie schimbate dar altfel ce treaba are administratorul ca respecta niste regulamente? De ce sa delisteze o firma doar ca iti creeaza volatilitate pe VUAN daca nu scrie nicaieri ca esti obligat s-o faci? Imi place cum se repeta la nesfarsit termenul de squeez-out ca da bine daca aruncam cu engleza. Apoi care e influenta asupra pretului? Cu cat a influentat volatilitatea pretului SIF1 din piata calculul VUAN? A profitat cineva de asta? A facut Dragoi bani din asta? Unde e manipularea? Actionarii isi evalueaza detinerea la pretul din piata nu la VUAN deci cine a furat pe cine? Daca vor sa vanda vand la pretul din piata nu la VUAN si slava Domnului ca e lichiditate destula. Sunt afaceri si afaceri unele merg bine altele nu, in unele managementul face bani in altele nu, nu te tine nimeni cu forta in actionariat si nu te obliga nimeni sa bagi banii undeva unde nu ai incredere. E doar o lupta de orgolii si de interese. Sigur e dreptul ziarului sa duca ce campanii vrea cum vrea cat vrea am scris si eu ca are rubrica de comentarii adica pareri.

    1. Daca nu ai consultat legea, iti dau prilejul.

      "Legea nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață 

      CAPITOLUL III 

      Manipularea pieței 

      Art. 120. - 

      (1) În sensul prezentului titlu, manipularea pieței reprezintă următoarele tipuri de activități: 

      [...] 

      c) diseminarea de informații prin mijloace de comunicare în masă, inclusiv pe internet sau prin orice alte mijloace, care dă sau este probabil să dea semnale false sau înșelătoare referitoare la oferta, cererea sau prețul unui instrument financiar, al unui contract spot pe mărfuri conex sau al unui produs licitat având la bază certificate de emisii sau care fixează prețul unuia sau mai multor instrumente financiare, al unui contract spot pe mărfuri conex sau al unui produs licitat având la bază certificate de emisii la un nivel anormal sau artificial, inclusiv diseminarea de zvonuri, atunci când persoanele care au realizat diseminarea obțin, pentru sine sau pentru altă persoană, foloase sau beneficii ca urmare a diseminării informațiilor în cauză și cu condiția ca aceste persoane să fi știut sau să fi trebuit să știe că acestea sunt false sau înșelătoare; sau 

      d) transmiterea de informații false sau înșelătoare sau furnizarea de date de intrare false sau înșelătoare sau orice alt comportament care manipulează calcularea unui indice de referință, cu condiția ca persoana care a realizat transmiterea sau furnizarea respectivelor informații sau date să fi știut sau să fi trebuit să știe că acestea sunt false sau înșelătoare." 

      Desigur, ma plictiseste sa repet ca daca respectarea regulamentelor te aduce sub incidenta acestor prevederi legale, atunci esti liber sa decizi, ori aplici regulamentele si faci puscarie pentru manipulare, ori delistezi compania prin care manipulezi VAN-ul (sau operezi squeeze-out-ul, daca nu-ti face sila termenul englezesc consacrat pentru aceasta operatiune de piata, dar scirbavnic pentru taranii veniti cu pluta) si ramii un om liber. 

      Daca nu ma crezi pe mine, intreaba-l pe Lakis cum e cu puscaria. 

      Plictisesti.

      Dar, ma rog, ai si tu drepturi... 

      E corect tot ce ati scris! Numai Make se face ca nu intelege! Viseaza manipulari, misculatii si infractori. A citat un text de lege fara argumente, ca n-are nici unul. A dormit in papusoi 7 ani si s-a trezit brusc intr-un vis urat de publicat articole de denigrare a lui Lakis si Dragoi. O sa stearga si acest comentariu, ca, deh, cand e dat in vileag, nu-i convine! Dar injura pe aici cu zombi, pitici etc. etc.

      Ia uite cum Make ameninta el cu puscaria! Lakis ti-ar spune, nea Make, ca jurnalistul ar fi bine sa nu denatureze, sa nu santajeze si sa nu manipuleze, daca vrea sa ramana liber, ca la puscarie nu e bine! Tu ne plictisesti, cu prostelile astea de ziaristica anilor 90.

      Femeie, de peste 24 de ore te straduiesti sa gasesti o fisura in calculele mele si cu tot aparatul din spatele tau, nu reusesti.

      Si atunci, faci ceea ce stii tu mai bine: minti. 

      Negi evidenta, cum, de exemplu, negi ca in comentariul meu de la 14.1, nu as fi argumentat. 

      Argumentele sint acolo, le vede toata lumea, dar tu nu ai nici o rusine sa minti. 

      In afara de asta, in spatele comentariului meu de la 14.1. se afla 4 articole bazate pe probe si argumentate.

      Esti venita cu pluta in piata de capital. 

      Femeie, infractorul Lakis iti este profesor tie.

      Eu sint om cinstit. 

      Domnu Make, sunteti sub pluta, domne! Adica argumentu e ca, daca aplici un regulament, intri la manipularea pietei de capital!!? Asa bazaconie mare n-am auzit de mult. Recomand lui SIF1/Dragoi sa intrebe la ASF daca asa ceva ar fi posibil ca e unul, Make, mare organ de cercetare penala care a stabilit el ca aplicarea regulamentelor e manipulare.. Cum s-ar zice, daca respecti Constitutia Romaniei, poti fi acuzat de tradare!

      Am aflat din comentariile de la articolul care reda pozitia Asociatiei Brokerilor, ca te-ai deconspirat ca esti MI7.

      Stiam ca nu esti inteligenta. 

      Acum mai faci si pe proasta. 

      Si ce aere de intelectuala iti dadeai la inceput!... 

      Ce buna replica ti-am dat la 14.5.:  

      Femeie, infractorul Lakis iti este profesor tie.

      Eu sint om cinstit.  

      Proasta tace de 40 de minute. Ati zapacit-o, domnule Make. Chapeau !

      Nu, Make, tu zici ca as fi MI7. Ce deconspirare visezi? Tu ma trimiteai la cotetul MI7, crezand ca as fi MI7. Iar minti lumea? Iar insinuezi? Si prostii care cred ca tac de minute sunt atat de multumiti de prostia lor ca imediat sar sa dea din coada. Verifica, Make, Ip-urile, nerusinat ce esti. Eu as vrea sa fiu MI7, dar nu pot sa mint, cum minti tu lumea.

      Ce limbaj de marghioala de mahala! Ba ai recunoscut ca esti MI7 ! Nici nu ti-ai dat seama cand te-ai deconspirat! Ce redusa!

      A trebuit sa-ti banez subordonatii. Ajunsesera sa posteze obscenitati explicite. Chiar atit de disperata esti?!

      Make, esti in mare eroare! Nu erau subordonatii mei! Dar multi anonimi de aici se confunda cu tine.

      Despre ce șantaj vorbești mincinosule? Cine șantajează pe cine?

      Ce ai dat in vileag?

      Scrii cuvinte.

      Abjecta. 

      ...

      Nu înțelegi ! Nu interesează pe nimeni vuanul mincinos. Asteptam cu nerăbdare cine a cumpărat acțiunile SIFI și dacă tranzacțiile au fost normale dau la ordinul SIf 1. Și ne mai interesează sa se facă lumina in tot SIFI și in general in tot grupul asta care a nenorocit toată piața.

      Sa inteleg ca aveti subordonati?

      Las-o! E prea subtil pentru ea.

    Sif 1 ar trebui numit Sif 0.

    0 dividende 

    0 rascumparari

    0 profit.A scuze ...ca e pe pierdere.. Aici e cu minus! 

    Cu ACEST SECURISTOID totii PIERDEM...?

    1. Da

    Un articol deosebit de important ca sa stim cu cine avem de a face in piata de capital, iar comentariile pline de abjectii la adresa autorului probeaza cata lipsa de caracter au cei care se incumeta la astfel de manipulari.

    1. Un articol manipulator si denigrator. Pe scurt, el ne spune ca aplicarea legii inseamna manipulare. Abjectii are autorul contra comentatorilor care critica prostia din articol. La asta se adauga abjectia ca autorul sterge comentariile care nu-i convin si nici nu marcheaza acest fapt. A fost prins cu aceste manevre de n ori.

      N-ai facut decat sa confirmi comentariul !7.

      Confunzi articolul, cred ca nu l-ai citit.

      In articolul asta se arata ca, in luna iulie, SIF Banat Crisana a pierdut, nu a castigat si ca raportul lui Dragoi minte.

      Schimba comentariul, ti-a ramas de la articolul celalalt. 

      Explica tu cum minte Dragoi, ca articolul e atat de confuz incat numai Make il intelege! Dar sigur e ca Make zice ca ASF incurajeaza inactiunea lui Dragoi si ca ar fi trebuit un squeeze-out sau o delistare ca sa fie in regula. Pai ori e ceva nelegal, conform reglementarilor in vigoare, ori ar trebui, c-o fi, c-o pati!! Ma urmaresti? Sa scrie Make ce norma s-a încalcat si nu ce norma s-a aplicat, ca vad ca-l acuza pe Dragoi de infractiune. Ceea ce calomnie este!

      SIF Banat Crisana nu a crescut, cum spune Dragoi, ci a pierdut.

      Este in titlu.

      Daca nu intelegi un titlu clar ca asta, cum de ai tupeul sa comentezi? 

      Norma pe care Dragoi o incalca este interdictia manipularii pietei.

      Ceea ce infractiune este.

      Adica la voi titlul contine si argumentul!??? E clar, n-ai cu cine discuta! Unde este articolul incalcat de Dragoi, pe cifre, nu aberatia ca e manipulare ca nu a delistat SIFI sau ca nu a facut squeeze-out? Nu sunteti in stare!

      Mai citeste o data 17.6.

      Uita-te la el, "Lasa vrajeala"! Ce exprimare golaneasca, intr-un dialog cu un om care a vorbit decent!Te-a lamurit in doi timpi si trei miscari. Te-a facut mat. Dragoi manipuleaza, la fel ca Lakis.

      Stai sa-ti explic: golanul cu "lasa vrajeala" este doamna MI7, sefa propagandei de la SIF1.

      Hai ca omu' v-a zis-o si are dreptate. Dupa ce ca nu dati legea pe care ziceti voi ca o incalca SIF1, il mai si acuzati ca are tupeu. Doar nu vretisa va vorbeasca acum ca la academie. Altii spun ca are exprimare golanesca, dar de fapt primii golani sunt cei care calomniaza fara dovezi, fara legi indicate, fara rusine. De cand piticii au pretentia sa li se vorbeasca serios cand ei nu fac altceva decat improasca cu noroi?

      Mai citeste o data 17.6.

      Daca s-ar putea tranzactiona,in piata,25-30 % din sifi cat crezi ca ar fi pretul corect?Dupa cerere si oferta?

      Daca s-ar putea tranzactiona,in piata,25-30 % din sifi cat crezi ca ar fi pretul corect?Dupa cerere si oferta?

      Cam 5 lei.

      Adevarul este ca au stors-o cam trei sferturi.

    ...

    Sif1 este Wirecard de Romania

    Oricate miciuni si insulte ar profera dragoistii, ei nu pot sterge articolul.

    Iar articolul arata cum Dragoi manipuleaza si minte in acte oficiale.

    Manipulare sustinuta si Aprobarea de Asf cu concursul direct al Catalina Sava .De ce nu de transmit valorise corecte??!De ce acestui Sif1 I de tolereaza totul:manipulare ,concertare.,nerealizare programe de rascumparare a propriilor actiuni,neplata dividends ,investitii in off-shor,milioane de euro aruncati in aer,delapidari ale conduction,oare de ce??! cu ce pret??!care-I interesul Asf??!!

    1. Valoarea aceasta fantasmagorica a activului net de la SIF1 este atat in interesul ASF cat si in cel a depozitarului. Astfek ASF a incasat de la SIF1 in luna martie un comision de 176 mii lei, in iune a luat 278 mii lei iar in iulie 312 mii lei. Pe semne de aceea sunt si atat de "vigilenti" cu privire la supravegherea ;ui SIF1.

      Normal ca ei isi incaseaza comisionul din valoarea VUAN cei din ASF si asta le convine de minune.

    Următoarea tranzacție care va umfla din nou VUAN ul sifonul 1 va fi aceasta: tranzacționarea unei singure acțiuni SIFI la prețul de 676 LEI !

    1. Ai sarit peste 520 lei.

      Pai aia la 520 de lei s-a facut, deja.

      Așea fratello, spune-ne tu. Că văd că ești atent la toată strategia, ești cu pixul în mână și bifezi fiecare preț în parte. Îți faci bine treaba, nimic de zis.

      Dar fii atent: când se finalizează "ancheta" ASF, după ce-ti dau si sancțiunea, dupa ce se încheie toată procedura legală, să știi ca vor veni niște băieți care te vor sodomiza medieval pentru glumita pe care ai facut-o cu SIFI (tu sau oricare retardat angajat a lui ciurezu). Și atunci sa intri din nou pe site ul bursa, sa mai conversam, sa ne spui cum a fost, daca ti-a plăcut de 676 ori. 

      Multi din calomniatorii SIF 1 nu au habar de piata, de legi, de contabilitate. De aia si sunt prostiti usor de Make, care scrie clar din interes.

      Ce spuneati? Ca adeptii lui Ciurezu vorbesc urat?

      Stimata doamna MI7, ati ajuns cu disperarea la nivelul la care cuvintele dumneavoastra de amenintare (sau ale adeptilor dumneavoastra, cei pe care ii instruiti) nu mai pot fi reproduse intr-un mediu civilizat.

      Nu cred ca mesajul de la 22.3 apartine lui MI7, care sigur nu scrie asa. Cineva sau ceva sigur va induce in eroare. Cel mai probabil sunt unii care-l denigreaza intentionat pe comentatorul MI7. Pe mine nu ma convingeti de asa ceva.

      Ba da, are obsesii horror.

    Manipulare continua ,Asf sa analizeze identitatea vinzatorilor afisatj la Sif 5,sa analizeze ,sa analizeze identitatea vinzatorilor si cumparatorilor la Sif 1,sunt entitati din grupul subordonatSif1.

    1. Stai ca vine MI7, sefa propagandei de la SIF1 cu golanelile ei si cu huliganii ei, pe care ii coordoneaza.

      Eu nu cred ca MI7 este vreo sefa la SIF1, mai degraba din ASF si nu am vazut sa scrie golaneli. Am vazut insa golaneli si mahalagisme la altii pe care Make ii lasa sa scrie liber cu zeci de calomnii contra SIF1. Cum ar fi sa scriem ca ziarul Bursa este Wirecard, ca ziarul Bursa face infractiunea de manipulare a pietei, ca ziarul Bursa trebuie sa fie bagat la puscarie? Asa scriu si calomniatorii SIF1. Cei care scriu astfel de cuvinte urate trebuie cenzurati si nu incurajati. Dar Make ii sterge doar pe cei care sunt impotriva lui si a calomniatorilor SIF1. Foarte urat!

      Ba eu cred ca MI7 este sefa dezinformarii, a calomnierii si a golanilor.. Uita-te cum spune golaneste "Lasa vrajeala!", in discutie cu un om care ii vorbea decent. Eu pe tine nu te cred, cred ca si tu minti. Foarte urit se poarta adeptii lui Dragoi spun lucruri scarboase si nu demonstreaza nimic. De aceea eu cred ca ei sunt cei care calomniaza, nu Make.

      Domnule Make, exprimarea cu "Lasa vrajeala" nu e semnata de MI7. Si sunt de parere ca aceasta exprimare nu e nici pe departe vreo mare golaneala. Dar si dv, domnule Make, va exprimati in acelasi stil: "Acum trebuie sa sari de coada-n sus", "Esti venita cu pluta in piata de capital.: "Acum mai faci si pe proasta". Acesta ce limbaj este, domnule Make? E cumva un limbaj elevat si nu-mi dau eu seama? Mi se pare ca dv incitati la un limbaj mai liber. Si de ce spuneti ca eu mint? Ce mint? De exemplu, exprimarile dv pe care le-am scris sunt o minciuna? Sau daca nu ii injur pe adeptii lui Dragoi sunt si eu inamicul dv?

      Ti se pare ca "venit cu pluta" egaleaza golaneala lui MI7 care-mi spune, citez "Tu ne plictisesti, cu prostelile astea de ziaristica anilor 90"?!

      Asa de tare o plictisesc pe MI7, incit sta toata ziua si toata noaptea pe site-ul BURSA si ma improasca cu noroi si le comanda huliganilor pe care i-a angajat sa scrie abjectii despre mine si despre ziar. 

      Dar aceasta doamna in virsta care este MI7 si care se impauneaza ca ea ar cunoaste piata de capital, nu a fost in stare, timp de aproape trei saptamini, sa argumenteze ca administratorul SIF Banat Crisana nu ar manipula. 

      Acuzatiile sint concrete, argumentate, documentate, dovedite. 

      Iar ea, care spune ca s-ar pricepe, doar insulta. 

      Nu, nu se pricepe.

      Si nici nu pricepe. 

      Stii ce nu pricepe?

      Ca a pierdut partida.

    eu cand am zis acum cateva zile pe aici sa puneti ordin la 520 de lei n-ati vrut. acu aveati o actiune si mergeati la aga sifi :)

    1. Daca ziceti voi ca se manipuleaza, ca se umfla cifretel, ati putea sa ne spuneti unde este variatia de pret pe actiunea SIF1 corespunzatoare umflarii cifrelor? Ca ar trebui s-o vedem, dar nu e.

      Nu noi zicem ca se umfla cifrele.

      Dragoi zice. 

      Dragoi s-a autodenuntat si s-a dat de gol.

    Cu ce drept isi dau astia acum actiuni gratuite și doar conducerii? Micii acționari de multi ani iau doar praful de pe toba. La aga din aprilie tot ei si-au facut jocurile si au aprobat o asemenea mârlănie! De ce ASF tace? Are Covid si este autoizolata?

    1. Pai, cum cu ce drept? SIF Banat Crisana are pierderi, au imprumutat Blue Air, deci conducerea SIF Banat Crisana merita sa fie rasplatita si fidelizata.

      Rasplatita si fidelizata pentru ce? Pentru camatarie? :))

      Unii sustin ca Dragoi si Lakis devalizeaza SIF-ul si daca e adevarat, atunci ei trebuie fidelizati, ca nu care cumva sa plece la altii.

      Aaa....Da...Acum am inteles.Credeam ca pt. performante deosebite...

    Make, daca vrei sa aduci in vedere ceva cu adevarat dubios din activul SIF1, uite-te mai bine la investitiile lor in fondurile inchise de investitii ale Active Dinamic care subperformeaza grosier dar pt care platesc fee-uri de administrare enorme prietenilor de la Swiss Capital. Asta cu speranta ca nu esti si pe lista de prieteni a echipei Juravle-Apostol...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb