Persoanele cu dizabilităţi au prioritate la angajare în instituţiile statului

Ziarul BURSA #Companii / 7 august 2018

Parlamentul României a votat, recent, Legea nr. 189/2018 privind integrarea în muncă, în cadrul instituţiilor publice de la nivel local, a tinerilor dezavantajaţi, anunţă deputatul PSD Claudia Gilia. Actul normativ va permite tinerilor care se confruntă cu diferite dizabilităţi să aibă prioritate la angajare în cadrul instituţiilor statului, subliniază aceas-ta. Facilitatea acordată se referă la repartizarea unui procent de 5% din posturile existente şi bugetate, specifice personalului contractual, raportat la numărul total de angajaţi cu contract individual de muncă, care urmează să fie destinate prin contract individual de muncă acestor tineri.

Conform legii recent promulgate, tinerii dezavantajaţi sunt persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, care nu au o vechime în muncă mai mare de un an, se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acest sistem, ori au copil/copii în întreţinere, s-au aflat sau se află în evidenţa serviciului de probaţiune, se află în executarea unei măsuri educative neprivative de libertate etc..Legea dă posibilitatea tinerilor dezavantajaţi de a fi încadraţi în instituţiile publice pe o perioadă determinată de 24 de luni.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In primul rand vor avea prioritate pilele si relatiile traditionale. Abia apoi persoanele cu dizabilitati. Serios vorbind, aceste legi sunt facute fara a se vrea sa fie respectate. Nu conteaza doar ca oamenii sa se incadreze in munca si sa incaseze un salariu, ci trebuie si sa poata munci. In unele institutii publice anumite persoane cu dizabilitati nici macar nu au acces din cauza ca nu exista lifturi accesibile, institutiile statului pretexteaza ca nu au bani ca sa cumpere cititoare de ecran pentru potentialii angajati orbi, cunostintele profesionale ale persoanelor cu dizabilitati sunt si mai reduse decat ale celor fara dizabilitati,care si ele la rândul lor sunt slabe, si se datoreaza unui sistem de invatamant slab. Persoanele cu dizabilitati au fie parte de un sistem de invatamant segregant si de slaba calitate, fie de un invatamant integrat dar in care profesorii nu sunt absolut deloc pregatiti sa predea elevilor cu anumite dizabilitati, de exemplu orbilor, nu exista suficient personal de asistenta iar cel care exista este si el slab pregatit sau aproape deloc. Rezultatul este ca majoritatea institutiilor statului vor continua sa ofere servicii de proasta calitate. Felicitari tinerilor care s-au angajat in aceste institutii, fiindca ei par sa fie ceva mai dezghetati si mai adaptati la lumea actuala decat cei mai in varsta.

    1. Era vorba de justificarea posturilor guvernamentale deja ocupate....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb