ZIARUL BURSA

07 august 2018
Ediţia din 15.08.2024
"Banca viitorului trebuie să aibă acelaşi limbaj cu noile generaţii"

"Banca viitorului trebuie să aibă acelaşi limbaj cu noile generaţii"

Bănci-Asigurări / 7 august 2018

(Interviu cu Laszlo Diosi, CEO OTP Bank) 

Provocările nu lipsesc din piaţa bancară, subliniază Laszlo Diosi, CEO OTP Bank. Printre altele, domnia sa ne-a precizat, într-un interviu, că banca viitorului trebuie să fie una profund digitalizată, care comunică cu noile generaţii de clienţi pe limba lor, pe canale alternative.

Reporter: Cum caracterizaţi piaţa bancară, în acest moment?

Laszlo Diosi: Deşi provocările nu lipsesc, oportunităţile pentru sistemul bancar românesc sunt bune. Lecţiile crizei economico-financiare s-au concretizat într-un cadru mai bine reglementat, stabil, transparent şi predictibil. Linia directoare a politicilor dezvoltate de autorităţile cu competenţe în domeniu, dar mai ales de acelea cu rol în reglementare şi supraveghere a fost caracterizată de un dozaj echitabil între profitabilitate şi siguranţă sistemică.

A consemnat Emilia Olescu

"Voucherele de vacanţă - una dintre cele mai importante măsuri din ultimii 28 de ani"

MINISTRUL TURISMULUI: "Voucherele de vacanţă - una dintre cele mai importante măsuri din ultimii 28 de ani"

A.P.Companii / 7 august 2018

Acordarea voucherelor de vacanţă este una dintre cele mai importante măsuri adoptate în ultimii 28 de ani, apreciază ministrul Turismului, Bogdan Trif. Acesta menţionează că 1,2 milioane de persoane au intrat în posesia tichetelor de vacanţă, în acest an, precizând că, în primul semestru al anului în curs, a fost înregistrat un salt de 4,1% al numărului de turişti din ţara noastră.

"Tranzacţiile cu spaţii de birouri au crescut cu 24%"

DATE ESOP CONSULTING PENTRU PRIMUL SEMESTRU DIN 2018: "Tranzacţiile cu spaţii de birouri au crescut cu 24%"

R.R.Companii / 7 august 2018

Alexandru Petrescu, Esop Consulting: "Volumul pre-închirierilor este în ascensiune" 

Tranzacţiile de închirieri, pre-închirieri şi expansiuni ale spaţiilor de birouri din Bucureşti s-au ridicat la un total de 141.000 mp în primul semestru al acestui an, în creştere cu 24% faţă de volumul mediu semestrial din anul precedent, arată un comunicat transmis de Esop Consulting.

"Pensiile promise de Dragnea ar însemna un deficit mai mare"

DRAGOŞ CABAT: "Pensiile promise de Dragnea ar însemna un deficit mai mare"

R.R.Politică / 7 august 2018

Dragnea: "Fiecare pensie va fi cel puţin dublată, în 2021" 

Pensiile dublate, promise de Drag-nea, ar însemna un deficit mai mare şi, deşi acesta nu este generat numai din pensii, el s-ar dubla pe această componentă, este de părere Dragoş Cabat, analist economic. Specialistul reacţionează, astfel, la afirmaţiile făcute, duminică seara, de liderul PSD Liviu Dragnea în cadrul unei emisiuni televizate.

"Listările companiilor de stat cresc şansele BVB să devină piaţă emergentă"

JOHAN MEYER, FRANKLIN TEMPLETON: "Listările companiilor de stat cresc şansele BVB să devină piaţă emergentă"

A.I. Piaţa de Capital / 7 august 2018

"Este crucial ca legislaţia privind guvernanţa corporativă să fie menţinută şi implementată corespunzător, îndeosebi în companiile de stat", subliniază Meyer 

Listările companiilor mari de stat sporesc şansele pieţei noastre de capital, catalogată drept piaţă de frontieră, de a accede în categoria celor emergente, în condiţiile în care societăţile private nu pot susţine, de unele singure, acest demers, precizează Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investment Management Limited si Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea (FP), într-un articol publicat pe site-ul Investment Adventures in Emerging Markets.

"Creditarea a depăşit creşterea economică"

MUGUR ISĂRESCU: "Creditarea a depăşit creşterea economică"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 7 august 2018

Guvernatorul BNR: "Sistemul bancar românesc a trecut din poziţia de creditor în cea de debitor" 

Ţara noastră a asistat la o cădere a intermedierii financiare, dar se pare că s-a produs punctul de cotitură, creditarea depăşind creşterea economică, a spus, ieri, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isăres­cu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Hotărârea arbitrală - la mâna instanţei sau a notarului public

LEGISLAŢIE Hotărârea arbitrală - la mâna instanţei sau a notarului public

RĂZVAN IONESCU - SENIOR ASSOCIATE PELIFILIP şi ALIN GRAPĂ - ASSOCIATE PELIFILIPCompanii / 7 august 2018

Instanţa de judecată sau notarul public are posibilitatea să pronunţe o hotărâre prin care să invalideze o hotărâre arbitrală care se referă la transferul sau constituirea unui drept real imobiliar. Invalidarea se poate face cu ocazia verificării acestei hotărâri într-o procedură distinctă de cea a anulării hotărârii arbitrale, consecinţa fiind că respectiva hotărâre arbitrală nu poate fi înscrisă în cartea funciară, iar transferul sau constituirea dreptului real imobiliar la care se referă nu se poate realiza. În acest fel, se ridică serioase semne de întrebare cu privire la utilitatea şi forţa juridică a hotărârii arbitrale în această materie.

Profitul HSBC, afectat de costuri

Profitul HSBC, afectat de costuri

Alina VasiescuInternaţional / 7 august 2018

Grupul bancar britanic "HSBC Holdings" Plc., cel mai mare din Europa, a raportat, pentru primele şase luni din 2018, un avans mic al profitului impozabil, din cauza sporirii cheltuielilor cu investiţiile prevăzute în noua strategie de creştere şi a provizioanelor de 765 de milioane de dolari constituite pentru un caz de vânzare de titluri ipotecare în SUA.

HSBC a anunţat, ieri, că profitul operaţional a însumat 10,7 miliarde de dolari în cele şase luni încheiate în 30 iunie, cu 4,6% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

11 companii IT spaniole, amendate cu 30 milioane euro pentru cartel

11 companii IT spaniole, amendate cu 30 milioane euro pentru cartel

A.V.Internaţional / 7 august 2018

Autoritatea spaniolă de reglementare a pieţei comunicaţiilor, CNMC, a amendat 11 companii IT cu un total de 29,9 milioane de euro pentru cartel, acestea înţelegându-se între ele cu privire la furnizarea de servicii pentru calculatoare şi de prelucrare a datelor destinate agenţiilor administraţiei publice.

Criza partidelor tradiţionale

Cătălin AvramescuEditorial / 7 august 2018

Cătălin Avramescu

Acum mai bine de două decenii, Statele Unite nu aveau nici un partid de Stânga semnificativ politic. Sigur, existau diverse grupuri şi grupuscule. Însă în Congres intrau doar două partide: Republicanii şi Democraţii. Ambele erau de Dreapta.

Performanţă uluitoare pentru Mihaela Buzărnescu

SPORT ŞI BANI Performanţă uluitoare pentru Mihaela Buzărnescu

D.N.Sport / 7 august 2018

Mihaela Buzărnescu poate reprezenta un exemplu pentru toţi tinerii care vor să facă sport şi la un moment dat se simt debusolaţi din cauza unor probleme, inclusiv de sănătate. La 30 de ani, sportiva a reuşit o ascensiune care a uimit întreaga lume a sportului. În mai puţin de doi ani a reuşit să ajungă de pe locul 500 în primele 20 de jucătoare ale lumii, trecând peste nişte probleme de sănătate care i-au blocat ani de zile progresul sportiv.

Geopolitică muzicală: Eurovision, boicotat

Geopolitică muzicală: Eurovision, boicotat

O.D.Media-Advertising / 7 august 2018

Cultura şi sportul sunt adesea afectate de deciziile unor lideri politici. Turcia va continua să boicoteze concursul Eurovision pe o perioadă nedeterminată, deoarece programul este "nepotrivit pentru copii", a anunţat şeful televiziunii de stat. Este evident că decizia boicotului nu-i aparţine acestuia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Listă deschisă pentru şefia DNA

G.M.Anticorupţie / 7 august 2018

Ministerul Justiţiei a demarat, ieri, o nouă procedură de selecţie a viitorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, func-ţie care a rămas vacantă după revocarea, în 9 iulie, a Laurei Codruţa Kövesi.

Mediul de afaceri doreşte salariu minim orar

Ghe. I.Companii / 7 august 2018

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) susţine că este necesară schimbarea sistemului de calculare a salariului minim din ţara noastră. Mediul de afaceri propune să ne aliniem politicii salariale din majoritatea statelor Uniunii...

MACRO NEWSLETTER-07 August 2018

MACRO NEWSLETTER-07 August 2018

Macroeconomie / 7 august 2018

Comenzile industriale noi din Germania au înregistrat o scădere masivă peste aşteptări în iunie 2018, cu o rată lunară de 4%, după o creştere de 2,6% în luna precedentă, iar declinul anual a fost de 0,8%, după un avans de 4,7% în luna anterioară....

Energia termică distribuită în 2017 - 9,3 milioane Gcal

Energia termică distribuită în 2017 - 9,3 milioane Gcal

Companii / 7 august 2018

Peste 7,4 milioane Gcal - energia termică distribuită populaţiei 

Energia termică distribuită, anul trecut, a fost de 9,297 milioane Gcal, din care 7,42 milioane Gcal către populaţie, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de...

Veste bună: au scăzut incendiile de pădure

Veste bună: au scăzut incendiile de pădure

O.D.Miscellanea / 7 august 2018

A scăzut numărul incendiilor de pădure înregistrate în acest an în ţara noas­tră. Vestea este una foarte bună, mai ales că oamenii au văzut care pot fi efectele acestor incendii, după drama din Grecia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo