Veste bună: au scăzut incendiile de pădure

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 7 august 2018

Veste bună: au scăzut incendiile de pădure

A scăzut numărul incendiilor de pădure înregistrate în acest an în ţara noas­tră. Vestea este una foarte bună, mai ales că oamenii au văzut care pot fi efectele acestor incendii, după drama din Grecia.

Un număr de 28 de incendii au fost înregis­trate, în primul semes­tru al acestui an, în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, faţă de aproape 200, câte au fost în perioada similară a anului trecut. În urma acestor incendii, au fost afectate peste 84 de hectare de pădure (din care 57,4 hectare la nivelul litierei şi 26,7 hectare în suprafeţe de pădure regenerate natural sau artificial), valoarea pagubelor depăşind 233.537 de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis de Romsilva.

Incendiile au distrus 146.550 de puieţi forestieri plantaţi în campaniile anterioare de împăduriri. Reprezentanţii Romsilva arată că, din numărul total de incendii, cele mai multe - câte patru - s-au produs în pădurile de stat din judeţele Bacău şi Caraş-Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost cauzate de două incendii produse pe raza Direcţiei Silvice Maramureş, unde au fost distruşi 111.350 de puieţi forestieri. Cele mai multe incendii - 22 - au fost înregistrate în luna aprilie, când condiţiile climatice au favorizat producerea acestora. Personalul silvic a acţionat, alături de pompierii militari, pentru izolarea şi stingerea incendiilor de pădure.

Angajaţii Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate şi prin amplasarea de panouri de avertizare la limita pădurilor şi de-a lungul traseelor turistice. Reprezentanţii Romsilva le recomandă turiştilor care îşi petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeţii prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate şi, la plecare, să se asigure de stingerea completă a aces­tuia.

Efectele incendiilor din Grecia se fac resimiţite acum la nivel administrativ. Guvernul grec, criticat din cauza modului în care a gestionat incendiul sângeros de la Atena soldat cu 90 de morţi, i-a înlocuit pe comandanţii poliţiei şi pompierilor.

Conducerea pompierilor este asigurată de-acum de către actualul adjunct al comandantului, generalul Vassilios Matheopoulos, iar cea a poliţiei de actualul adjunct al acestui corp, generalul Aristidis Andrikopoulos, s-a anunţat la finalul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri. Ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, a demisionat săptămâna trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb