Peru a devenit ţara cu cel mai mare număr de morţi COVID din lume, raportat la populaţie

J.P.
Internaţional / 1 iunie 2021

Peru a devenit ţara cu cel mai mare număr de morţi COVID din lume, raportat la populaţie

Peru a reevaluat, la recomandarea unor experţi, numărul persoanelor moarte din cauza covid-19, care a crescut de la 69.000 la 180.000, iar cu 5.484 de morţi la un milion de locuitori a devenit ţara cu cel mai mare număr de morţi la milionul de locuitori, potrivit unui bilanţ întocmit pe baza unor date oficiale de către AFP, relatează News.ro.

Potrivit unui Consiliu tehnic, înfiinţat în aprilie şi alcătuit din experţi peruani şi specialişti de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), numărul deceselor din cauza covid-19 era, la 22 mai, de 180.764 în această ţară cu 33 de milioane de locuitori - cea mai afectată din lume.

Un bilanţ precedent anunţa duminică 69.342 de morţi şi plasa Peru pe locul 13, cu 2.103 de morţi la un milion de locuitori.

Anterior, Ungaria era cea mai afectată ţară din lume de covid-19, raportat la populaţia sa, cu 3.077 de morţi din cauza covid-19 la un milion de locuitori, potrivit AFP.

"Începând de azi (luni) (...), vom avea date mai exhaustive, care vor fi foarte utile în gestionarea pandemiei", a anunţat într-o conferinţă de presă preşedinta Consiliului de Miniştri, Violeta Bermudez, numărul doi în Guvern.

Consiliul tehnic a propus o modificare a criteriilor de înregistrare a morţilor, după ce a apreciat că "metodologia actuală prezintă limite care antrenează o subestimare a numărului morţilor din cauza covid-19".

Până acum, autorităţile sanitare luau în calcul numai morţile în care boala era confirmată cu ajutorul unui test.

De-acum urmează să fie înregistrate morţi care îndeplinesc şapte criterii tehnice - inclusiv contaminări dovedite, dar şi "cazuri probabile care prezintă o legătură epidemiologică cu un caz confirmat". Urmează să fie luat de asemenea în calcul "un caz supect de covid-19 care pezintă un cadru clinic compatibil cu boala".

Consiliul tehnic este alcătuit din specialişti care fac parte din entităţi publice, instituţii private peruane şi experţi OMS.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Auziti, "cazuri probabile". Sa fie a naiba de stiinta. Acum punem si cazuri probabile. Nici nu mai conteaza daca avea simptome sau nu. Daca l-a cunoscut pe unul infectat, este mort de covid, indiferent daca a cazut in cap de la etaj. Asta este scandalos. Niste idioti.

    1. In Peru a fost si un scandal in care medicii faceau "vaccinuri" cu siringile goale.

      "Excess deaths" nu este o masura a infectarii cu Covid atata vreme cat simptomele sunt clare si existau in statistica peruana. Decesele in exces sunt o masura a supraincarcarii sistemului medical si care nu mai putea trata cazuri non-covid de infectii, de afectiuni cardiace, renale, cerebrale, etc.

      Au exagerat. Faptul ca au exagerat este chiar noua cifra care este cu mult peste restul planetei. Si nu toate tarile au contabilizat gresit. Aveau inainte 2100 decese / mil, probabil ca cifra mai reala era in jurul a 3000 de decese. Acum, cu criterii relative, au exagerat si au ajuns la 5000.

    Peru a fost cea mai lovita tara. Avea doar 1600 de paturi la ATI (in toata tara de 33 mil locuitori). Si lockdown relativ prost facut si doar la inceput.

    40% dintre peruani nu au frigider pentru ca ei merg in piete zilnic. 

    86% dintre oamenii din pietele din Lima au fost testati pozitiv in mai 2020. 

    Studiile de seroprevalenta estimau in vara/toamna lui 2020 peste 70% trecere prin infectie. 

    Au fost proteste politice masive, au schimbat trei presedinti. Nici vorba de protectie a populatiei. Viata a mers inainte ca si cum pandemia nu ar exista. Peru ne ofera o imagine a scenariului "dar daca nu luam nicio masura". 

    Presupunand ca exista o eroare in noua estimare si de fapt numarul deceselor este de 150 000, atunci cand raportam la cca 25 mil de infectii (80%), obtinem o mortalitate de 0.6%. Asta in tara cu probabil cel mai prost sistem medical de sanatate din America (Nord si Sud). 

    1. Lovituri de stat in 2020, cele mai mari proteste din ultimii 20 de ani, Peru este cu adevarat tara in care masuri anti-pandemie nu au existat.

      Da, s-a scris si in revista Time despre Peru.

       

      "The problem is that for many in the South American country, life is still structured in a way that makes it difficult for many people to avoid close contact with others, says Ivan Hidalgo Romero, academic director at the Institute of Government and Public Management in Lima. “The government’s [quarantine] strategy works for the 30% of Peru that is employed in the formal sector, that’s been growing economically,” he says. “But there’s another 70% of Peru, which is informal, that doesn’t have access to basic services of health, education, nutrition, or to pensions and financial safety nets.” 

      Staying home for long periods of time is impossible for the 44% of households that do not have a refrigerator, according to a 2018 government survey, with families needing to leave the house regularly to access food. As a result, busy food markets have become a hub of infection. In late April 2020, when authorities shut down one of Lima’s more than 1,200 food markets and performed rapid discard tests on traders, 163 of 842 came back positive." 

       

      Structural, societatea acolo nu putea sa nu transmita virusul. Doar 30% lucreaza cu carte de munca, formal, intr-o firma. Ceilalti 70% fac diverse, informal. 

       

      Asta era tara in care trebuia incercat cu ivermectina, dar au existat niste probleme politice teribile. Exista un studiu statistic (nu clinic, sa fie foarte clar) care observa o corelatie intre o reducere de 14 ori a deceselor in exces in state peruane care au distribuit ivermectina profilactic (exceptie facand statul Lima in care politia facea raiduri in farmacii pentru a elimina stocurile de ivermectina). Apoi in dec 2020, unul dintre noii presedinti ai Perului a interzis ivermectina in toate statele si s-a constatat o crestere de 13 ori a deceselor in exces.

      Studiul poate fi gasit cu titlul "Ivermectin for COVID-19 in Peru: 14-fold reduction in nationwide excess deaths, p 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb