Pesimism şi veşti proaste pentru suporteri

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 aprilie 2020

Pesimism şi veşti proaste pentru suporteri

Optimismul oficialilor din fotbal, legat de reluarea campionatelor, a fost înlocuit de pesemis, iar mai multe federa ii au decis, deja, să anuleze competi iile. Amatorii de fotbal au tot mai pu ine speran e că vor vedea partide, chiar şi la TV, până la vară.

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat că posibilitatea ca ediţia 2019/2020 a Serie A să se reia este din ce în ce mai îndepărtată din punctul său de vedere: "Sunt negocieri în curs între comisia ştiinţifică şi federaţie (FIGC), care a prezentat un protocol medical considerat insuficient. Totuşi, eu am spus mereu că reluarea antrenamentelor nu presupune neapărat reluarea sezonului. Văd din ce în ce mai îndepărtată posibilitatea ca Serie A să se reia. Jucătorii vor să reia antrenamentele, au dreptate, dar dacă aş fi preşedinte de club m-aş gândi mai mult la cum să încep sezonul următor în siguranţă. Franţa nu va fi ultimul campionat care decide să se oprească aici şi asta ar putea încuraja Italia să procedeze la fel".

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet, a declarat că primele două ligi din Franţa sunt "terminate" pe acest sezon: "S-a terminat pentru L1 şi L2, dar şi pentru National şi pentru feminin. Aceste patru campionate sunt terminate". În ciuda acestei declaraţii a şefului federaţiei, preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, nu renunţă la ideea încheierii campionatului pe teren: "Cred că există o cale alternativă care constă în completarea acestui final de campionat cu o serie de play-off-uri pentru partea de sus şi pentru partea de jos, care ar putea avea loc în august, poate chiar în iulie, cu porţile închise. Nu trebuie să ne pripim. Îmi spun că poate în cadrul regulilor de ieşire din izolare propuse ar mai fi loc pentru terminarea campionatului". Conducerea Ligii Franceze de Fotbal se va reuni, astăzi, pentru a lua decizii după ce guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei. Belgia si Olanda sunt alte două ţări în care au renunţat la ideea de a mai relua competiţiile întrerupte de pandemie.

Pe de altă parte UEFA a cerut federaţiilor europene de fotbal să prezinte, până cel mai târziu pe 25 mai, planurile de reluare a sezonului: "În cazul în care o competiţie naţională trebuie întreruptă din motive legitime, UEFA cere explicaţii, până la 25 mai, în privinţa circumstanţelor care justifică o astfel de întrerupere şi să anunţe echipele pentru competiţiile intercluburi UEFA 2020-2021 în baza meritului sportiv în competiţiile naţionale 2019-2020". Nici terminarea sezonului interna ional nu mai este atât de sigură, în ciuda asigurărilor date de forul european.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb