Peste 10.000 de IMM-uri au ales până acum Banca Transilvania în programul IMM Invest România, iar plafonul băncii este de 3,4 miliarde de lei, informează Agerpres.
Potrivit sursei citate, Banca Transilvania menţionează că a făcut un pas înainte în programul guvernamental IMM Invest pentru susţinerea antreprenorilor, prin semnarea Convenţiei de Garantare şi Plată a Granturilor cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). Astfel, firmele pot aplica pentru a obţine finanţări garantate de stat pentru activitatea curentă şi investiţii.
BT precizează că şi-a propus să se implice semnificativ în facilitarea accesului IMM-urilor în acest program, fiind o măsură de sprijin mai mult decât binevenită pentru firmele româneşti, aşa încât economia să se poată baza în viitor pe ele. Plafonul Băncii Transilvania este de 3,4 miliarde de lei.
"Mulţumim clienţilor care au ales Banca Transilvania în cadrul programului IMM Invest. Numărul foarte mare al acestora ne-a impresionat pe toţi la BT şi le transmitem că pentru echipa noastră aceste solicitări sunt prioritatea noastră de business numărul 1. Vom munci oricât pentru a finaliza documentaţiile în timp util. Dacă IMM-urile merg bine, România merge bine", a declarat Tiberiu Moisă, director general adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.
De asemenea, banca precizează care sunt cei 5 paşi de urmat de IMM-uri pentru a beneficia de finanţare. Primul pas constă în înregistrarea pe platforma www.imminvest.ro (cu datele de identificare ale companiei, opţiunea de credit, selectarea BT ca bancă parteneră în implementarea programului, declaraţie IMM, Certificat unic de înregistrare şi carte de identitate). După înregistrare, IMM-ul va primi un mesaj de confirmare.
În al doilea pas, FNGCIMM pune la dispoziţia BT datele şi documentele înregistrate de antreprenor, precum şi acordul de principiu privind eligibilitatea la finanţare.
Apoi Banca Transilvania analizează cererea de finanţare şi ia decizia acordării creditului, în baza analizei de credit. BT ia în considerare evoluţia afacerii în ultimii ani, planul de business pentru următorii ani de activitate luând în considerare efectele negative/oportunităţile generate de actualul context economic şi destinaţia finanţării.
După aprobarea împrumutului, în al patrulea pas, BT solicită FNGCIMM acordarea garanţiei de stat aferente finanţării. BT revine cu contractul de credit şi contractul de garantare FNGCIMM, pentru semnare.
În al cincilea pas, după îndeplinirea condiţiilor contractului de credit, Banca Transilvania pune la dispoziţie creditul.
IMM Invest este cel mai mare program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani. Principalele avantaje aduse de acesta sunt următoarele: statul asigură până la 90% din valoarea creditului, dobânda creditelor este subvenţionată integral de stat cel puţin până la final de an, zero comisioane legate de garanţia statului, zero comision de rambursare anticipată a creditului, iar perioada de acordare a garanţiei este de până la 72 de luni.
1. succes echipei BT
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2020, 17:36)
bancile sunt vitale in fluxurile de lichiditate. cu cit bancile se misca mai eficient cu atit viata e mai usoara pentru imm-uri.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.05.2020, 18:46)
Bravo BT....Le venira mintea cea din urma politicienilor....vad ca e groasa treaba si dau drumul catorva programe ,fara restructurare nu depasim hopul ,buba e impozite descurajante si birocratie stufoasa .