Peste 100 milioane de euro pentru salvarea "Parmalat"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2004

Elveţia a mai îngheţat un cont bancar al foştilor directori ai companiei italiene

Grupul italian alimentar falit "Parmalat" a obţinut, în urma negocierilor cu creditorii săi, un pachet financiar de 105,8 milioane de euro (129 milioane de dolari), cu titlu de împrumut, bani necesari funcţionării pe mai departe a activităţilor sale de bază, cele din sectorul laptelui. Finanţarea se va face pe termen de un an, iar creditorii care au ajuns la un acord cu grupul italian sînt în număr de douăzeci. "Parmalat" viza un credit mai mare, de 150 milioane de euro.

"Pe plan financiar, avem acum tot ceea ce este necesar ca să mergem înainte pe o perioadă de 12 luni", declară cei de la "Parmalat". Finanţarea va veni în două tranşe, iar agentul bancar pentru această operaţiune este "UniCredito" Italia. Nu se cunoaşte cît a oferit fiecare bancă pentru "Parmalat". Surse bancare citate de agenţiile de presă străine susţin că Deutsche Bank a acordat 5 milioane de euro grupului italian. Cel mai mult se pare că a dat Banca Popolare di Lodi, respectiv 15 milioane de euro.

"Parmalat" a mai obţinut un credit de 8 milioane de euro de la patru bănci, pentru operaţiunile derulate de divizia "Lactis".

Menţionăm că autorităţile elveţiene au mai îngheţat un cont bancar care are legătură cu "Parmalat", ca parte a investigaţiilor declanşate în baza sus-piciunilor privind spălarea de bani şi fraudele contabile care au dus la colapsul grupului italian. Blocarea a venit la solicitarea autorităţilor italiene, însă alte detalii nu au fost dezvăluite. Operaţiunea de blocare a conturilor din băncile elveţiene a început în luna ianuarie, cînd a fost lanasată ancheta care priveşte afacerile derulate de foştii oficiali ai companiei "Parmalat" în Eleveţia, unde grupul italian deţine două divizii.

Planul de salvare a companiei "Parmalat" urmează să fie publicat în cîteva zile, de preşedintele actual (numit de guvern), Enrico Bondi. Astfel, vor fi vîndute cîteva din activele "Parmalat" aflate în afara Italiei şi se va face conversia debitelor în acţiuni, potrivit unor surse guvernamentale, citate de agenţiile de presă străine.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb