Peste 2.000 de spectatori români au participat la evenimentul "Tango4All - Săptămâna Europeană de Tango", desfăşurat în perioada 9-18 septembrie, la Bucureşti şi Buşteni, în premieră în România, în cadrul unei sărbători fără precedent în România, dedicată celui mai fascinant dans de societate şi celui mai artistic dintre dansurile sportive, tangoul. Entuziasmul, receptivitatea şi bucuria cu care publicul amator, dar şi cel profesionist (dansatori şi profesori de tango) au primit primul eveniment de acest gen din România, organizat de Asociaţia Cultură şi Tango (ACT), în cadrul unui program Erasmus+, au demonstrat că tango-ul a depăşit statutul de dans de nişă şi a devenit mai popular şi mai cunoscut, unul dintre obiectivele declarate ale proiectului Tango4All.
Agenda evenimentului, care a făcut parte din Săptămâna Europeană a Sportului, a propus publicului cursuri gratuite de tango, demonstraţii de măiestrie oferite de maeştri şi instructori de tango de nivel internaţional, proiecţii de film şi evenimente culturale, concerte, sesiuni informative şi expoziţii. Intrarea a fost liberă la evenimentele dedicate publicului larg şi contra cost la workshop-urile şi demonstraţiile de măiestrie oferite de personalităţile invitate. Săptămâna Europeană de Tango a fost celebrată şi de o serie de Şcoli de tango, româneşti sau străine, care au pregătit programe speciale pentru public. În România sunt peste 3.000 de dansatori de tango şi peste 40 de scoli de tango.
"Suntem bucuroşi că am reuşit să aducem împreună profesori internaţionali, profesori locali, asistenşi de tango, organizatori de evenimente de tango, copii, tineri, seniori, care cu toţii au o pasiune comună - tango-ul argentinian. Energia creată în urma acestui eveniment dovedeşte încă o dată cât de puternic este "Tango-ul" şi câte beneficii poate aduce: menţinerea condiţiei fizice şi psihice, creşterea încrederii în sine, corectarea posturii, dorinţa de socializare, de contribuţie la bunăstarea unei comunităţi, dorinţa de a face fiecare activitate cu pasiune, dăruire şi motivaţie interioară. Scopul de a aduce tango-ul mai aproape de toate categoriile de vârstă a fost atins, însă acesta este doar începutul unei lungi experienţe de care ne vom bucura cu fiecare pas în parte", declară Anca Ionescu, preşedinta Asociaţiei Cultură şi Tango (ACT), organizatorul evenimentului.
Ambasadorii "Tango4All - Săptămâna Europeană de Tango" au fost: cântăreaţa argentiniană Analia Selis, care a invitat publicul să simtă pasiunea şi perfecţiunea tehnică a tango-ului argentinian, muzicianul, pianistul şi chitaristul Mariano Castro, dublu nominalizat la Premiile Latin Grammy (2009 şi 2010) la categoria "Cel mai bun album tango", membru al grupului Narcotango, regizoarea Alice Barb, managerul Centrului Cultural Casa Artelor, La Morocha (Alina Dumitrescu), cea care a înfiinţat în 2004 prima şcoală de Tango Argentinian din România - El Tango, Carmen Podgorean, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Argentina şi Republica Paraguay.