Petre Bunescu (BRD): Executorii bancari cu experienţă în creanţe ar putea deveni şi executori judecătoreşti

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 octombrie 2011

"Extinderea corpului executorilor judecătoreşti nu va putea fi decât una benefică pentru că altfel putem risca ca numeroase creanţe existente să nu poată fi executate", a explicat Petre Bunescu.

"Extinderea corpului executorilor judecătoreşti nu va putea fi decât una benefică pentru că altfel putem risca ca numeroase creanţe existente să nu poată fi executate", a explicat Petre Bunescu.

Executorii bancari care au experienţă pe partea de creanţe ar putea intra în tabăra executorilor judecătoreşti, fapt care va însemna un câştig pentru bănci, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Petre Bunescu, vicepreşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi director general adjunct al BRD-Societe Generale (BRD)

"În ceea ce priveşte viitorul executorilor bancari, cert este că noi am susţinut pe calea lobby-ului o anumită idee. Foarte probabil, textul de lege va putea să reglementeze faptul că acei executori bancari care au o anumită experienţă în ceea ce priveşte creanţele pot trece în rândul executorilor judecătoreşti. Extinderea corpului executorilor judecătoreşti nu va putea fi decât una benefică pentru că altfel putem risca ca numeroase creanţe existente să nu poată fi executate", a explicat Bunescu, citat de Agerpres.

La începutul lunii octombrie, deputaţii din Comisia juridică şi cea de buget-finanţe au adoptat raportul final favorabil la proiectul de lege prin care executorii bancari înregistraţi în această profesie până la data de 31 mai 2011 să poată fi asimilaţi executorilor judecătoreşti. Raportul comun al celor două comisii ale Camerei a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Potrivit proiectului de lege, executorii bancari cu o vechime de minimum doi ani vor putea intra fără examen în profesia de executor judecătoresc şi cei care au până la doi ani vechime vor putea fi asimilaţi executorilor stagiari, iar ulterior vor da un examen de definitivat în profesia de executor judecătoresc.

Raportul final la legea privind asimilarea executorilor bancari în Corpul executorilor judecătoreşti urmea-ză să intre în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor din această săptămână. Camera Deputaţilor are rol decizional. Asociaţia Română a Băncilor (ARB) a organizat, ieri, o conferinţă de presă cu ocazia aniversării a două decenii de existenţă a organizaţiei.

ARB este persoană juridică româ-nă, constituită ca asociaţie profesională cu scop nelucrativ şi îşi des-făşoară activitatea în conformitate cu statutul său şi legile române. Scopul principal al organizaţiei este reprezentarea şi apărarea intereselor profesionale ale membrilor săi, instituţiile de credit. Din anul 2009, ARB este membră a Federaţiei Ipotecare Europene.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb