Petrolul rămâne în atenţia investitorilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 aprilie 2008

Cotaţia ţiţeiului creşte ca urmare a deprecierii dolarului Scad peste aşteptări locurile de muncă din SUA

Preţul petrolului brut a urcat cu peste doi dolari pe baril în ultima zi a săptămânii trecute, pe pieţele externe, ca reacţie la deprecierea dolarului faţă de euro. Declinul dolarului îi determină pe investitori să facă plasamente în materii prime.

Cotaţia petrolului brut cu livrare în luna mai a crescut cu 2,32 dolari sau 2,2%, la 106,15 dolari/baril la New York Mercantile Exchange. Săptămâna trecută, preţul ţiţeiului a urcat cu 0,5%, însă faţă de anul anterior, creşterea este de 65%.

La ICE Futures Europe din Londra, petrolul Brent cu livrare în mai a avut o cotaţie de 104,79 dolari/baril, în creştere cu 2,27 dolari sau 2,2%.

Menţionăm că, vineri, dolarul a revenit pe curs descendent, după ce administraţia de la Washington a anunţat cifrele oficiale privind situaţia de pe piaţa muncii.

Potrivit Departamentului Muncii, statele de plată ale americanilor au pierdut 80.000 de poziţii luna trecută, după o pierdere de 76.000 în februarie. Analiştii aşteptau o scădere cu numai 50.000 a numărului locurilor de muncă în SUA, în martie. Rata şomajului a crescut la 5,1% în martie, de la 4,8% în luna precedentă. Rata de creştere din martie este cea mai mare înregistrată din septembrie 2005 până în prezent.

Statele Unite au pierdut locuri de muncă pentru a treia lună consecutiv, ceea ce alimentează temerile legate de intrarea celei mai mari economii a lumii în recesiune. Chiar preşedintele băncii centrale a SUA (Federal Reserve - Fed), Ben S. Bernanke, a declarat, săptămâna trecută, că economia americană ar putea să scadă în prima jumătate a anului. În asemenea condiţii, investitorii şi-au îndreptat economiile către materiile prime.

Analiştii subliniază că, în prezent, piaţa petrolului nu este influenţată de altceva decât de dinamica dolarului şi de cererea pentru plasamente în materii prime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb