"Peugeot-Citroen" renunţă la peste 5.000 de posturi din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 noiembrie 2011

"Peugeot-Citroen" vrea să facă economii de aproximativ 800 de milioane de euro în 2012.

"Peugeot-Citroen" vrea să facă economii de aproximativ 800 de milioane de euro în 2012.

PSA "Peugeot-Citroen", cel mai mare constructor de automobile din Franţa, va elimina peste 5.000 de locuri de muncă anul viitor, în Europa, din care aproape 4.000 în Franţa, ca parte a planului de reducere a cheltuielilor companiei.

Potrivit agenţiilor de presă străine, oficialii companiei spun că reducerile vor avea loc prin plecări "naturale" (pensionări), nu prin concedieri. În plus, conducerea "Peugeot-Citroen" susţine că nu sunt vizate locurile de muncă full-time din Franţa şi numai 800 de angajaţi cu contract temporar vor fi afectaţi de măsura amintită.

În urma anunţului privind eliminarea posturilor, mai multe sute de angajaţi ai "Peugeot" s-au adunat în faţa sediului grupului, din Paris, exprimându-şi indignarea. Sindicaliştii declară că prin măsurile anunţate de companie, aceasta îşi încalcă promisiunile privind păstrarea angajaţilor din Franţa.

"Dezvoltarea internaţională a companiei nu poate fi făcută prin disponibilizări", a spus Jean-Pierre Mercier, reprezentant al sindicaliştilor companiei franceze.

Conform declaraţiilor sale, vor fi eliminate 1.900 de posturi de la liniile de producţie şi 3.100 în domeniul vânzărilor, IT, cel al cercetării şi dezvoltării.

Pe de altă parte, compania franceză investeşte în unităţi de cercetare şi dezvoltare în ţările emergente, printre care Brazilia şi China. Potrivit sindicaliştilor, dacă societatea vrea să facă investiţii în exterior, atunci să găsească bani în fondurile proprii, nu să recurgă la tăierea locurilor de muncă din Franţa. "Astăzi suntem competitivi în Franţa şi vom lupta ca să ne păstrăm locurile de muncă", a afirmat unul dintre reprezentanţii sindicaliştilor.

Oficialii societăţii spun, însă, că măsurile pe care le iau nu vor avea niciun impact asupra domeniului de cercetare şi dezvoltare, în 2012.

"Peugeot Citroen" a anunţat că programul său de restructurare lansat în 2009 nu a făcut progrese conform aşteptărilor. Din cele 3,7 miliarde de euro pe care compania spera să Ie economiseas-că, numai 308 milioane s-au materializat până în prezent.

"Peugeot-Citroen", al doilea mare producător auto european, are circa 200.000 de angajaţi la nivel mondial, din care 100.000 în Franţa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb