Pfizer-BioNTech se lansează în producerea unei doze specifice "booster" de vaccin împotriva variantei omicron

S.B.
Miscellanea / 29 noiembrie 2021

Pfizer-BioNTech se lansează în producerea unei doze specifice "booster" de vaccin împotriva variantei omicron

Alianţa Pfizer-BioNTech a decis să accelereze producerea unei doze specifice "booster" de vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2, care să fe gata în 100 de zile, anunţă luni compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, informează news.ro.

Pfizer şi BioNTech - care dezvoltă împreună cel de-al doilea cel mai administrat vaccin din lume, după vaccinul AstraZeneca-Oxford - au lansat un studiu pentru a verifica dacă acest vaccin răspunde în mod favorabil omicron.

Studiul cu privire la efienţa vaccinului iniţial este menţinut, însă cele două laboratoare farmaceutice vor să câştige timp prin adaptarea formulei vaccinului.

Pfizer şi BioNTech voiau să verifice eficienţa vaccinului actual în privinţa noii variante omicron a SARSA-CoV-2, însă au decis până la urmă să accelereze crearea unei noi versiuni, la fel ca laboratoarele farmaceutice concurente.

În doar câteva zile, omicron a devenit o sursă de îngrijorare la nivel mondial şi a antenat deja înciderea fornitierelor unor ţări.

Este vorba despre o miză importantă, deoarece nu se şte încă dacă omicron poate evita vaccinurile actuale.

Tehnologia ARN mesager, folosită de Pfizer şi BioNTech, permite adaptarea în câteva săptămâni a vaccinului acestei noi tulpini, însă este necesar ca producţia industrială să fie adaptată ulterior.

Până în prezent, doza "booster" permite să se facă faţă diverselor variante care au devent dominante în lume - britamnică (alpha) şi apoi indiană (delta).

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna, concurentă, a anunţat săptămâna trecută că pregăteşte un vaccin specific, care urmează să fie gata în prmul trmestru al lui 2022.

AstraZeneca-Oxford şi Novavax mizează, la rândul lor, pe o modificare a vaccinurilor lor.

Varianta omicron a SARS-Cov-2 - prezentă în Africa, Asia şi Europa - rămâne în continuare înconjurată în mister.

"Este, oare, mai peruculoasă decât alte (variante)? Pentru moment, nu avem niciun element care să ne facă să credem că este mai patogenă şi nu din cauză că are mai multe mutaţii este mai patogenă", declară BFMTV un consultant în sănătate.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Niste criminali aceste firme big pharma... Se imbogatesc pe necazul oamenilor si disperarea lor.. Vaccinul este experimental cu multe efecte adverse grave necunoscute...

    1. Sa propui interzicerea vaccinarii si inchiderea big pharma.

      Și totuși pe scara blocului meu au mierlit-o 4 bosorogi, toti nevaccinati, in ultima luna. Daca bagau niște big farma in ei acum traiau. Fiecare decide pentru el in functie de cata minte are...

    Prin teroare diseminata in mass-media, populatia devine psihizata. Daca incerci sa sustii o opinie contrara, nici nu mai e nevoie sa te salte autoritatile statului, ca te caftesc semenii tai care deja si-au externalizat gandirea catre autoritati si presa.

    Populatia infantilizata si intepata este salvata de catre industria farma care profita, in timp ce statul patern nascoceste noi restrictii si vrea sa vada pana unde tine coarda in acest imens experiment social.

    Mai oameni buni, m-am vaccinat dar de cate ori vreti sa ma intep benevol??? 

    1. psihizata?

      Nu are Dex-ul destule cuvinte sa iti exprime ideile? 

      Exista cuvantul in dex si ideile sunt ok.Ma mir cum de nu ati observat greselile de ortografie din articol,dar cred ca nici nu l-ati citit.

      Da, este. Am gasit definitia:

      A psihiza = A face o analiză psihologică amănunțită 

      Dar, care este sensul propozitiei?

      ”Prin teroare diseminata in mass-media, populatia devine analizata psihologic amanuntit”? 

    Trebuia lansată în primul rând vaccinul anti-SIDA,anti-CANCER,anti-EBO LA,anti-MALARIA iar după succesul acestor vaccinuri trebuia lansată vaccinul anti-COVID.

    Firma și tehnologia cea nouă câștigase încrederea oamenilor ne mai fiind necesare măsuri dictatoriale pentru a impune vaccinarea 

    1. Si de ce ar trebui sa credem ca toate persoanele care ar fi putut suferi la un moment dat de acele boli ar fi acceptat o vaccinare?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb