Pfizer/BioNTech lansează un studiu clinic al unui vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2

S.B.
Miscellanea / 25 ianuarie 2022

Pfizer/BioNTech lansează un studiu clinic al unui vaccin împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2

Alianţa farmaceutică Pfizer/BioNTech a început să facă recrutări în vederea unui test clinic acre vizează să testeze - pe adulţi în vârstă de până la 55 de ani - siguranţa şi răspunsul imunitar al vaccinului său împotriva covid-19 care ţinteşte în mod specific varianta omicron a SRAS-CoV-2, anunţă marţi cele două companii, informează news.ro.

Directorul laboratorului farmaceutic american Albert Bourla declara la începutul lui ianuarie că gigantul farmaceutic ar putea fi pregătit să ceară autorizarea noului vacin împotriva omicron încă din martie.

Datele actuale arată că dozele "boostrer" ale vaccinului original anticovid protejează de forme grave de îmbolnăvire cu omicron, însă firma preferă să acţioneze dintr-un "exces de prudenţă", declară într-un comunicat însărcinata cu vaccnurila Pfizer, Kathrin Jansen.

"Recunoaştem importanţa de a fi pregătiţi în cazul în care această protecţie scade în timp şi de a ajuta la înfruntarea omicron şi altor variante în viitor", declară ea.

CEO-ul companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, consideră că protecţia asigurată de vaccinul iniţial în cazul unor forme uşoare sau moderate de covid-19 pare să dispară mai rapid împotriva omicron.

"Acest studiu are loc în cadrul abordării noastre ştiinţifice care vizează elaborarea unor vaccinuri ţintite atât împotriva variantelor care ajung să dezvolte niveluri de protecţie similare împotriva omicron, cât şi împotriva variantelor apărute mai devreme, dar cu o durată mai lungă de protecţie", a declarat el.

Acest test clinic implică 1.420 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Testul nu include persoane în vârstă de peste 55 de ani deoarece scopul studului este să releve răspunsul imunitar al participanţilor şi nu să estimeze eficineţa vaccinului, declară AFP un purtător de cuvânt al Pfizer.

Participanţii la test sunt împărţiţi în trei grupuri.

Din primul fac parte persoane care au fost vaccinate cu două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, cu 90-180 de zile mai înainte, şi care urmează să fie vaccinate cu una sau cu două doze ale vaccinului testat.

Al doilea grup este alcătuit din persoane care au fost vaccinate cu un "booster" în aceeaşi perioadă şi care urmează să fie vaccinate fie cu o nouă doză de vaccin iniţial, fie cu o doză de vaccin împotriva omicron.

Din al treilea fac parte persoane care nu au fost vaccinate deloc împotriva covid-19 şi care urmează să fie vaccinate cu trei doze specifice împotriva omicron.

Vaccinul iniţial dezvoltat de către Pfizer şi BioNTech a fist primul vaccin autorizat în Occident, în decembrie 2020.

Concepţia vaccinului, care are la bază tehnologia ARN mesager, îi permite să fie relativ uşor de modificat şi actualizat în funcţie de evoluţia mutaţiilor specifice noilor variante.

Mai multe ţări au început să înregistreze o scădere a numărului cazurilor cauzate de omicron - cea mai transmisibilă variantă a SARS-CoV-2 descoperită până în prezent -, însă numărul contaminărilor în lume continuă să crească.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Abia acum incepe recrutarea, la sf de ianuarie. Ramane valabil ce am estimat mai jos:

     

    (mesaj trimis de anonim în data de 18.01.2022, 10:41) 

    Dilema? Ce dilema? Autoritatile vor impune a patra doza. Ca asa au ele chef. A nu o impune inseamna a recunoaste pana la urma esecul partial al vaccinarii. Singurul lucru bun pe care l-a obtinut este evitarea aglomerarii spitalelor. Dar decesele in exces la vulnerabili sunt aproape la aceleasi niveluri ca in 2020, infectarile sunt de 3-4 ori mai mari decat in 2020..... 

     

    Cine crede ca din martie se incepe inocularea cu noul vaccin specializat pe Omicron se inseala. Vaccinul nici macar nu este gata. Pfizer va avea probleme in a alege candidatii pentru studii pentru ca este mult mai usor sa faci un vaccin pentru o populatie naiva. Vaccinurile pentru copii sunt mult mai usor de facut pentru ca vin pe un sistem imunitar neformat, naiv. Si vaccinurile vor genera un raspuns destul de egal in toti copiii.  

     

    Insa acum nu mai avem o populatie naiva. Avem trecuti prin boala, vaccinati cu vreo 4 tipuri de vaccin pana la rapel, vaccinati cu booster mRNA de doua tipuri, cu sau fara afectiuni. Si fiecare dintre aceste categorii trebuie evaluata. Va face Pfizer un vaccin cu doua tulpini? Delta si Omicron? Daca da, care va fi concentratia fiecareia? 50-50? 30-70? Care va genera un raspuns mai bun? Cate doze?  

    He he he..... vom vedea vaccinul Omicron in toamna lui 2022,.... daca-l vom mai vedea. Pentru ca toata productia trebuie mutata pe noul vaccin si doar Pfizer il va produce, nimeni altcineva. Va fi vaccin cu picatura pentru aproape 1 mld de locuitori. Deci va dura un an pana cand se vor fabrica dozele.  

    1. Intre timp dispare varianta omicron.

      Stai linistit ca a aparut deja Omicron BA.2 care are vreo 20 de mutatii in plus fata de BA.1

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb