Phenianul avertizează că va lovi Coreea de Sud cu arme nucleare, dacă este atacat

G.U.
Internaţional / 5 aprilie 2022

Kim Jong Un (Sursă foto: Twitter/https://twitter.com/Official_KJU/photo)

Kim Jong Un (Sursă foto: Twitter/https://twitter.com/Official_KJU/photo)

Phenianul va viza Coreea de Sud cu "forţa sa de luptă nucleară" dacă este atacat, a avertizat influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-un comunicat difuzat astăzi de media de stat şi citat de dpa, informează Agerpres.

"În cazul în care Coreea de Sud optează pentru confruntarea militară cu noi, forţa noastră de luptă nucleară va trebui să-şi îndeplinească în mod inevitabil datoria", a declarat Kim Yo Jong, potrivit unui comunicat publicat de KCNA.

Kim Yo Jong, înalt oficial al Partidului Muncitoresc Coreean aflat la putere, a precizat că Coreea de Nord nu va lovi niciodată prima.

"Dar dacă Coreea de Sud, din orice motiv (...) optează pentru o astfel de acţiune militară ca 'lovitură preventivă' promovată de (ministrul apărării Suh Wook), situaţia se va schimba", a spus Kim Yo Jong în comunicat.

"În acest caz, Coreea de Sud însăşi va deveni o ţintă", a adăugat aceasta.

Încă de săptămâna trecută Kim Yo Jong a făcut referire la comentariile lui Suh asupra capacităţilor ofensive ale ţării sale împotriva Coreei de Nord, acuzându-l că face remarci nesăbuite despre o "lovitură preventivă". Ea a spus cu acel prilej că Coreea de Sud riscă o "ameninţare gravă", dar nu a dat detalii.

Suh a declarat public vineri că forţele armate ale Seulului au capacitatea de a ataca "precis şi rapid" punctul de lansare a rachetelor Phenianului, precum şi posturile de comandă imediat ce există semne clare ale unui atac asupra Coreei de Sud.

Atacurile verbale din partea Coreei de Nord împotriva membrilor guvernului sud-coreean nu sunt neobişnuite. Declaraţia lui Kim Yo Jong intervine într-un moment când tensiunile din regiune cresc din nou.

Phenianul a alarmat recent ţările vecine prin testarea unei noi rachete balistice intercontinentale cu capacitate nucleară (ICBM).

Rezoluţiile ONU interzic acestei ţări izolate să testeze orice tip de rachete capabile să transporte un focos nuclear, aminteşte dpa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai bolsevicule nu te astimperi pina nu vei primi o ploaie de rackete inainte de a te misca iti vei omori populatia cu racketele tale parca numai tu ai rackete nucleare nu te vezi ca esti un ponei bolsevic rahiticsi de nerecuperat dintre animalele salbatice mizerabilule.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb