Philip Morris International a publicat cel de-al şaselea Raport Integrat anual şi a marcat astfel 10 ani de transformare a afacerii şi de comunicare în domeniul sustenabilităţii, potrivit unui comunicat emis redacţiei. Documentul subliniază progresele continue realizate de companie pentru a avansa în atingerea obiectivelor propuse de a înlocui ţigările cu produse alternative fără fum cât mai curând posibil şi de a furniza valoare pe termen lung pentru acţionari şi alţi factori interesaţi.
Raportul Integrat 2024 evidenţiază expansiunea continuă a alternativelor fără fum produse de PMI pe pieţele din întreaga lume, inclusiv România, precum şi programele sociale şi de mediu implementate împreună cu aceste produse şi în paralel cu acestea - inclusiv implementarea practicilor responsabile de marketing şi vânzări şi eforturile de reducere a deşeurilor post-consum. În plus, PMI raportează progresele pe mai multe planuri astfel: promovarea unui mediu de lucru incluziv şi colaborativ, îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor din lanţul de aprovizionare, decarbonizarea operaţiunilor şi a lanţului valoric, precum şi conservarea naturii şi biodiversităţii.
"Raportul Integrat 2024 celebrează un an de referinţă care a marcat a zecea aniversare a comercializării produselor noastre fără fum IQOS şi ZYN şi călătoria noastră spre realizarea uneia dintre cele mai ambiţioase transformări ale unei afaceri din istoria modernă", a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International. "Sunt foarte optimist în privinţa progresului afacerii noastre. Prin eforturile dedicate ale angajaţilor noştri, nu doar că am menţinut ritmul, ci l-am accelerat şi am atins astfel obiective care, cu doar câţiva ani în urmă, păreau prea ambiţioase pentru a fi realizate."
În România, compania îşi reafirmă angajamentul pentru sustenabilitate prin practici inovatoare şi durabile şi implementează numeroase iniţiative sociale şi de mediu pentru un impact cât mai tangibil în comunitatea în care operează.
"În România, investiţiile realizate de PMI ne-au oferit o oportunitate extraordinară pentru inovare şi dezvoltare. Acţionăm responsabil şi sustenabil pentru a construi un viitor fără fum. România reprezintă un pilon central în strategia PMI de a construi acest viitor fără fum, iar fabrica din Otopeni este un exemplu clar al angajamentului nostru ferm faţă de inovaţie ca urmare a investiţiilor de peste 730 de milioane de dolari realizate în ultimii opt ani.", a declarat Mircea Scăunaşu, Managing Director, Philip Morris România.
"Înţelegem importanţa stabilirii unor obiective ambiţioase, dar realiste, care să conducă la succesul afacerii noastre. Indicele nostru de Sustenabilitate a jucat un rol important în a ne asigura că avem ambiţii echilibrate, metode de măsurare obiective, în timp ce guvernanţa îmbunătăţită a datelor nonfinanciare ne ajută să raportăm cu precizie şi consecvenţă", a afirmat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, Philip Morris International.
Philip Morris International (PMI) este o companie internaţională de top din industria tutunului care şi-a propus să construiască un viitor fără fum şi să îşi extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conţin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în ţigări şi produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 14 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta ştiinţific şi comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulţii care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea ţigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacităţi de evaluare ştiinţifică de nivel mondial, în special în domenii preclinice, cum ar fi toxicologia sistemelor, în cercetarea clinică şi comportamentală, cât şi în studii ulterioare introducerii pe piaţă. În 2022, PMI a achiziţionat Swedish Match - lider în fabricarea şi comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral - şi se află astfel în fruntea companiilor care promovează un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS şi ZYN. În urma unei analize solide bazate pe dovezi ştiinţifice, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea produsului snus General şi a pliculeţelor cu nicotină ZYN de la Swedish Match şi a unor versiuni ale dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, precum şi a consumabilelor aferente - primele astfel de autorizaţii din categoriile respective. Versiuni ale dispozitivului IQOS şi ale consumabilelor aferente, precum şi ale produsului snus General au obţinut pentru prima oară autorizarea ca produse din tutun cu risc modificat din partea FDA. În 31 decembrie 2024, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 95 de pieţe, iar PMI estimează că aproximativ 38,6 milioane de adulţi din întreaga lume, care altfel ar fi continuat să fumeze, utilizează produsele fără fum ale PMI. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 39% din veniturile nete totale ale PMI în 2024. Cu o bază solidă şi o expertiză semnificativă în ştiinţele vieţii, PMI are ambiţia ca, pe termen lung, să se extindă în domeniile wellness şi de îngrijire a sănătăţii şi îşi propune să îmbunătăţească calitatea vieţii prin furnizarea de experienţe de sănătate integrate.
Pentru mai multe informaţii puteţi vizita www.pmi.com şi www.pmiscience.com
Acest comunicat de presă conţine proiecţii cu privire la evoluţia rezultatelor şi a obiectivelor, inclusiv declaraţii care vizează performanţa financiară sau operaţională aşteptată, planurile şi strategiile de business.
Realizarea rezultatelor viitoare este supusă riscurilor, incertitudinilor şi asumpţiilor inexacte. În cazul în care riscurile sau incertitudinile se materializează sau asumpţiile de bază se dovedesc inexacte, rezultatele reale ar putea varia semnificativ faţă de cele cuprinse în astfel de declaraţii prospective. În conformitate cu prevederile de tip port sigur ale Actului de reformă a litigiilor cu privire la valorile mobiliare private din 1995, PMI identifică factori importanţi care, individual sau în ansamblu, ar putea face ca rezultate aşteptate şi cele reale să difere semnificativ de cele care se regăsesc în orice declaraţii predictive făcute de PMI.
Riscurile de afaceri ale PMI includ: creşterea accizelor şi structuri fiscale discriminatorii; restricţii tot mai mari de marketing şi de reglementare care ne-ar putea reduce competitivitatea, ne-ar putea elimina capacitatea de a comunica cu consumatorii adulţi sau ar putea interzice anumite produse pe anumite pieţe sau ţări; îngrijorări legate de utilizarea tutunului şi a altor produse care conţin nicotină şi expunerea la fumul de tutun din mediu; litigii legate de consumul de tutun şi proprietatea intelectuală; competiţie/concurenţă; efectele evoluţiei economice, de reglementare şi politice la nivel global, dar şi de ţară, ale dezastrelor naturale şi ale conflictelor; impactul şi consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina; modificări ale comportamentului fumătorului adult; impactul COVID-19 asupra PMI; venituri pierdute ca urmare a contrafacerii de mărfuri, a contrabandei şi achiziţiilor transfrontaliere; anchete guvernamentale; rate de schimb valutar nefavorabile şi devalorizări valutare şi limitări ale capacităţii de repatriere a fondurilor; modificări nefavorabile ale legislaţiei aplicate privind impozitul pe profit; modificări nefavorabile ale costului, disponibilităţii şi calităţii tutunului şi a altor produse agricole şi materii prime, precum şi componente şi materiale pentru dispozitivele electronice; şi integritatea sistemelor sale de informaţii şi eficacitatea politicilor sale de confidenţialitate a datelor. Profitabilitatea PMI poate fi, de asemenea, afectată în mod negativ şi în cazul în care încercările sale de a produce şi de a comercializa produse cu risc redus eşuează sau dacă reglementarea sau impozitarea nu fac distincţia între astfel de alternative şi ţigările convenţionale; dacă nu reuşeşte să introducă cu succes produse noi, dacă nu îşi pot extinde portofoliul de produse pe plan intern sau prin achiziţii şi dezvoltarea unor relaţii strategice la nivel de business; dacă nu este în măsură să atragă şi să reţină cele mai bune talente globale, inclusiv femei sau noi talente diverse; sau dacă nu poate să se integreze cu succes şi să realizeze beneficiile aşteptate din tranzacţiile şi achiziţiile recente. Rezultatele viitoare sunt, de asemenea, supuse unei previzibilităţi mai scăzute a performanţei categoriei noastre de produse cu risc redus.
PMI este supusă şi altor riscuri detaliate din când în când în documentele sale depuse public, inclusiv Raportul anual al PMI şi Formularul 10-K pentru al patrulea trimestru şi întregul an încheiat în data de 31 decembrie 2024. PMI avertizează că lista de mai sus a factorilor importanţi nu constituie o discuţie completă a tuturor riscurilor şi a posibilelor incertitudini. PMI nu se angajează să actualizeze nicio declaraţie prospectivă, care are loc în diferite momente, cu excepţia cazului în care acest lucru este necesar în cursului normal al obligaţiilor sale privind comunicarea publică.