"Philips" renunţă la 4.500 de salariaţi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 octombrie 2011

Frans van Houten, directorul executiv al "Royal Philips Electronics" NV, susţine că măsura disponibilizărilor este "un răs-puns la provocările din mediul economic".

Frans van Houten, directorul executiv al "Royal Philips Electronics" NV, susţine că măsura disponibilizărilor este "un răs-puns la provocările din mediul economic".

Compania şi-a redus cu 86% profitul net în trimestrul al treilea

"Royal Philips Electronics" NV, cel mai mare producător mondial de sisteme de iluminat, va elimina 4.500 de locuri de muncă la nivel global, după ce, în trimestrul al treilea, profitul său a scăzut până la cel mai redus nivel din ultimii doi ani.

Disponibilizările fac parte dintr-un plan de reducere a cheltuielilor companiei olandeze cu 800 de milioane de euro (1,1 miliarde de dolari). Din cele 4.500 de pos-turi afectate, 1.400 sunt în Olanda, conform afirmaţiilor directorului executiv Frans van Houten. Oficialul companiei spune că această măsură este "inevitabilă" pentru redresarea "Philips" şi este "un răs-puns la provocările din mediul economic".

Conducerea "Philips" a precizat că aproximativ 60% din economiile preconizate sunt legate de reducerile de personal, iar restul au legătură cu alte costuri structurale. Van Houten a menţionat că reducerea cheltuielilor va avea un impact semnificativ asupra companiei în 2012 şi 2013.

Societatea olandeză a anunţat, ieri, că profitul său înainte de interese minoritare, taxe şi amortizări a scăzut la 368 de milioane de euro (510 milioane de dolari) în trimes-trul al treilea din 2011, de la 647 milioane de euro în intervalul similar din 2010. Analiştii estimau 341 de milioane de euro.

Câştigul net a ajuns la numai 74 de milioane de euro, de la 524 de milioane de euro, iar vânzările s-au redus cu 1%, la 5,394 miliarde euro. Compania a fost afectată de creşterea costurilor de restructurare şi preţurile mari ale materiilor prime. Dacă nu se iau în calcul fluctuaţiile de curs valutar, vânzările companiei au sporit cu 6%.

"Philips" vrea să renunţe la producţia de televizoare până la finele anului, măsură care, potrivit oficialilor companiei, va necesita mai mult timp decât anticipau.

De la începutul anului până în 14 octombrie, acţiunile "Philips" au scăzut cu 35% la Bursa din Amsterdam, valoarea de piaţă a companiei fiind de 14,9 miliarde euro.

"Philips" are aproximativ 119.000 de angajaţi, în peste 60 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb