Piaţa asigurărilor agricole, a cincea parte din banii alocaţi de Guvern pentru secetă

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 iunie 2007

Piaţa asigurărilor agricole, a cincea parte din banii alocaţi de Guvern pentru secetă

Suma totală pe care firmele de asigurare estimează că o vor încasa, în 2007, din vânzarea poliţelor agricole se limitează la circa 30 milioane euro şi nu ar acoperi nici daunele produse de secetă pentru culturile de toamnă din 2006, a declarat pentru NewsIn directorul general al FATA Anghel Burghilă.

Guvernul a decis alocarea a 500 de milioane de lei (circa 150,73 milioane euro) pentru despăgubiri acordate fermierilor ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă, sumă de cinci ori mai mare decât valoarea primelor brute subscrise din asigurările agricole, estimată la aproximativ 30 milioane euro în 2007.

"Guvernul a alocat 500 milioane lei (circa 150,73 milioane euro) pentru daunele produse de secetă, iar dacă suma ar fi acoperită de societăţile de asigurări, acestea ar ajunge la faliment", a precizat general al FATA Asigurări Agricole, Anghel Burghilă.

El a adăugat că asiguratorii externi nu preiau riscul de secetă decât pentru anumiţi clienţi, după o analiză detaliată, una dintre condiţiile impuse fiind aceea ca, în anii anteriori, solicitantul să nu fi avut daune de secetă sau daunele să fi fost relativ acceptabile. "În România însă, seceta este instalată de aproximativ zece ani şi continuă să se accentueze, iar reasiguratorii nu vor să preia astfel de riscuri, mai ales când este vorba despre Româ­nia. Situaţia este foarte gravă şi nimeni nu face o poliţă de risc pentru ceva evident", a conchis Burghilă.

Compania de asigurări FATA Asigurări Agricole, membră a grupului Generali, a încasat până în prezent un volum de prime brute subscrise de 3,5 milioane euro, iar până la finalul anului estimează un volum de aproximativ 7 milioane euro.

Divizia specializată de asigurări agricole a grupului italian Generali a preluat în toamna anului 2006 compania Asigurări Global, care a devenit ulterior FATA Asigurări Agricole. Compania a început activitatea de subscriere, mai ales pentru asigurările agricole, după 1 noiembrie 2006 şi a subscris până pe 15 decembrie prime de 1,5 milioane euro. Firma a înregistrat o pierdere de 200.000 euro pe activitatea din 2006.

FATA Assicurazioni este o companie înfiinţată în 1927 şi face parte din grupul Generali începând cu anul 2000, unde este specializată în acoperirea riscurilor agricole şi a celor din industria agro-alimentară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb