Foarte multe apartamente şi terenuri au fost retrase de la vânzare încă din ultimele luni ale anului trecut, deoarece proprietarii acestora se aşteaptă ca preţurile să crească odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Nici clienţii nu se grăbesc să semneze contracte, fiind de părere că locuinţele se vor ieftini. În final, piaţa va fi reglată de cerere şi ofertă, este de părere Ionela Zbârnea, directorul "Petromex", din Sfântu Gheorghe, citată de Rompres.
Preţurile apartamentelor au stagnat, anul trecut, în judeţul Covasna, în schimb cele ale terenurilor intravilane au crescut cu aproape 60%. Doar apartamentele din centrul municipiului s-au scumpit, în ultimul an, cu aproximativ 15%. Un apartament cu două camere costa, în 2006, în jur de 100.000 de lei, în zona centrală, dar la periferie putea fi cumpărat cu jumătate din acest preţ. Pentru persoanele cu pretenţii, agenţiile imobiliare au avut şi apartamente mai sofisticate, al căror preţ nu a depăşit, însă, 60.000 de euro.
Ciprian Comşa, directorul agenţiei imobiliare "Priela", a declarat că braşovenii au "aruncat în aer" piaţa imobiliară, în urmă cu trei ani, când au determinat dublarea preţurilor apartamentelor din Sfântu Gheorghe. Ulterior, preţurile au stagnat, foarte multe persoane fiind interesate să-şi construiască vile.
În Sfântu Gheorghe, un metru pătrat de teren s-a vândut, anul trecut, cu 15-40 de euro, în funcţie de poziţionare şi utilităţile din zonă.