PIAŢA UNICĂ A TELECOMUNICAŢIILOR Tarife "naţionale" pentru convorbirile telefonice din UE

V.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 13 septembrie 2013

Tarife "naţionale" pentru convorbirile telefonice din UE

Planul privind piaţa unică europeană a telecomunicaţiilor, adoptat recent de Comisia Europeană, prevede că vor avea loc reduceri substanţiale ale costurilor suportate de consumatori, va simplifica procedurile administrative greoaie cu care se confruntă întreprinderile şi va crea noi drepturi atât pentru utilizatori, cât şi pentru furnizorii de servicii.

Astfel, companiile de telecomunicaţii vor avea o autorizaţie unică de funcţionare în toate cele 28 de state membre (în loc de 28 de autorizaţii), un prag legal sever pentru reglementarea subpieţelor de telecomunicaţii (care ar trebui să determine o reducere a numărului de pieţe reglementate). În plus, va continua procesul de armonizare a modului în care operatorii pot închiria accesul la reţelele deţinute de alte companii, în vederea furnizării unor servicii concurenţiale. De asemenea, ar urma ca de la 1 iulie 2014 să se desfiinţeze taxele pentru apelurile primite în roaming. Această prevedere are la bază Regulamentul privind serviciile de roaming din 2012. Conform propunerii, companiile nu ar mai putea percepe pentru un apel efectuat într-o reţea fixă din interiorul UE un tarif mai mare decât pentru un apel naţional interurban.

În ceea ce priveşte accesul la internet, ar urma să se interzică practicile de blocare sau de încetinire a conţinutului acestuia, utilizatorii urmând să aibă acces la internet deplin şi deschis, indiferent de preţul sau de viteza stipulate în abonamentul lor.

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat: "Pentru interesele strategice ale Europei şi pentru avansarea sa economică, pentru sectorul telecomunicaţiilor în sine şi pentru cetăţenii nemulţumiţi că nu au un acces deplin şi echitabil la serviciile de internet şi de telefonie mobilă este esenţial să se realizeze noi progrese pe calea unei pieţe unice europene a telecomunicaţiilor".

De asemenea, Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar pentru agenda digitală responsabil cu elaborarea pachetului legislativ, a declarat: "Pachetul legislativ propus astăzi (n.r. miercuri) este un semn extraordinar pentru viitorul telefoniei mobile şi al internetului în Europa. Comisia Europeană spune «nu» tarifelor majorate pentru roaming. Ea spune «da» neutralităţii internetului, investiţiilor, noilor locuri de muncă. Punerea la punct a sectorului telecomunicaţiilor nu priveşte doar acest sector, ci înseamnă şi sprijinirea dezvoltării durabile a tuturor sectoarelor". Sectorul telecomunicaţiilor reprezintă 9% din economia digitală a Europei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb