Picajul continuă la BVB

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 20 decembrie 2018

Picajul continuă la BVB

Căderea cotaţiilor acţiunilor listate la Bursa de Valori Bucureşti contiuă şi în şedinţa de astăzi, indicele BET afişând, la ora 12:30, o scădere de 3,2%, în timp ce indicele BET-FI, al sectorului financiar, avea un recul de 3,45%.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV), cea mai bine clasată companie de la bursa bucureşteană în indicele MSCI Frontier Markets 100, erau în scădere cu 4,5%, pe fondul unui rulaj de 28,3 milioane de lei, în timp ce cotaţia celeilalte bănci lichide la BVB, BRD - Groupe Societe Generale (BRD), afişa un picaj de 3,95%.

Acţiunile producătorului de gaze naturale Romgaz (SNG), pentru care astăzi este şi data ex-dividend, înregistrau o depreciere cu 11,9%, în timp ce titlurile Nuclearelectrica (SNN) afişau o coborâre de 6,1%

Alte titluri ce afişau scăderi importante la ora 12:30 erau SIF Moldova (SIF2), cu o retragere de 5,75%, Digi Communications NV (DIGI) cu 4,76% şi Sphera Franchise Group (SFG) cu 4,51%.

După două ore şi jumătate de la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, rulajul de la BVB se ridica la 56,7 milioane de lei, cu cele două societăţi bancare în fruntea topului lichidităţii.

Cotaţiile acţiunilor listate la BVB au fost lovite din plin de declaraţiile de marţi seara ale Ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, privind introducerea unei taxe pe "lăcomia băncilor" în funcţie de nivelul Robor, plafonarea preţului la gazele naturale sau aplicarea unei taxe pe cifra de afaceri a companiilor din energie.

Ieri, indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, a suferit un picaj de 11,21%, în timp ce indicele BET-NG, al sectorului energetic, a coborât cu 9,93%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Din ce am vazut ieri la deschiderea bursei si actiunile cu caderile cele mai mari,cred ca a fost un grup profesionist si cum spunea un fost presedinte un "grup mafiot".Cititi "Confesiunile unui asasin economic",pentru a intelege mai bine unele actiuni przente,trecute si viitoare.O tara asa distrusa ca in perioada de dupa revolutie,nu a mai fost demult.Daca stiam ce va fi ,nu ieseam la revolutie si probabil multi altii.De ce sunt sustinuti oamenii cu probleme jridice?Sunt mai usor de manevrat.

    1. ASF e cu colindele si primele acum. Nu are timp sa vada. Mai bine se uita pe youtube, ca pe terminale oricum nu e interesant.

    "Confesiunile unui asasin economic"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb