Pieţele europene se redresează

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2005

Acţiunile tranzacţionate pe pieţele din Europa s-au înscris ieri, în marea lor majoritate, pe un curs ascendent, după trei zile de declin cauzat de deprecierea dolarului, de ascensiunea preţurilor ţiţeiului, dar şi de unele previziuni mai puţin favorabile privind cîştigurile anumitor companii. Investitorilor europeni le-a revenit, ieri, optimismul în privinţa evoluţiei cererii de pe diverse segmente, iar cîştigurile cele mai mari au fost înregistrate de acţiunile producătorilor de oţel, tehnologie şi ale companiilor media ("Arcelor", "ASML Holding", "Reuters" etc.).

Analiştii spun că, în acest moment, există potenţial de creştere pe pieţele europene, astfel că aşteaptă continuarea tendinţei de ieri. Indicele Dow Jones Stoxx 600 a sporit cu 0,3%, la fel şi Euro Stoxx 50. Stoxx 50 a urcat cu 0,1%. Cîştigurile au fost limitate de scăderea titlurilor britanice, ca o consecinţă a publicării datelor oficiale din care rezultă că, în noiembrie 2004, s-a micşorat producţia industrială în acest stat.

Deutsche Börse nu va lansa o ofertă ostilă pentru preluarea LSE

Directorul executiv al Bursei din Frankfurt (Deutsche Börse), Werner Seifert, a dezminţit, ieri, informaţiile apărute, în aceeaşi zi, pe unele agenţii de presă străine, potrivit cărora va lansa o ofertă ostilă de preluare a London Stock Exchange (LSE, Bursa din Londra), în cazul în care conducerea acesteia din urmă nu va susţine oferta de fuziune a celor două pieţe.

Amintim că, la finele anului trecut, Deutsche Börse a lansat o ofertă de 1,3 miliarde lire sterline pentru rivalul londonez, ofertă respinsă de LSE, întrucît a considerat-o insuficientă. De la acea dată, negocierile dintre cele două burse au continuat, iar pe de altă parte, oficialii LSE poartă discuţii cu piaţa pan-europeană Euronext, rivalul Deutsche Börse, care intenţionează, la rîndul său, să preia LSE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb