"Piraeus": Avansul solicitat de bănci pentru un credit va scădea cu maximum 15%

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 martie 2007

Avansul la credite nu va scădea cu mai mult de 15 la sută în timp, ca urmare a relaxării condiţiilor de creditare de către Banca Naţională a României, a declarat miercuri, Cristian Hălmăjan, marketing manager al băncii Piraeus Bank, în cadrul unei dezbateri publice organizată la Camera de Comerţ şi Industrie a României. "Avansul va scădea în perioada următoare, dar scăderea se va produce treptat, pe categorii de produse. Reducerea se va face simţită pe creditele ipotecare şi imobiliare", a afirmat acesta, citat de Rompres.

"În luna aprilie, va exista o dinamică mai accentuată a creditelor imobiliare, ipotecare şi de tip equity", a adăugat reprezentantul Piraeus Bank.

"Nici una dintre băncile româneşti nu a transmis noile norme către BNR. Urmează o perioadă tranzitorie, în care vom vedea cum răspunde BNR propunerilor băncilor", a menţionat Cristian Hălmăjan.

"Normele BNR au un impact nedorit în ceea ce priveşte condiţiile de competitivitate ale băncilor româneşti cu cele străine, care au filiale în România. Acestea pot avea reguli de creditare mai libere. Astfel, concurenţa este distorsionată", a declarat directorul Bancpost, Mihai Bogza.

Creşterea în termeni reali a creditelor în România a fost de 50 la sută în ultimele 12 luni, potrivit declaraţiilor directorului Bancpost.

Bancpost a anunţat că va transmite băncii centrale noile norme la credite într-o săptămână, iar Emporiki Bank în termen de o lună, potrivit reprezentanţilor instituţiilor bancare menţionate.

Noile reglementări ale BNR elimină obligativitatea achitării unui avans de 25 la sută din valoarea creditului, de către persoanele care doreau să acceseze un credit imobiliar, precum şi reglementările privind plafonul de îndatorare, care nu putea depăşi 35 la sută din venit pentru creditele imobiliare, 30 la sută pentru creditele de consum, respectiv de 40 la sută plafonul general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb