Piraeus Bank a pierdut procesul colectiv deschis de ANPC pe clauze abuzive

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 iulie 2017

Piraeus Bank a pierdut procesul colectiv deschis de ANPC pe clauze abuzive

Banca - obligată de Instanţă să elimine din toate contractele similare clauzele constatate ca fiind abuzive

Piraeus Bank a pierdut procesul colectiv deschis de Autoritataea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pe clauze abuzive. Decizia Instanţei a fost luată, pe fond, luni, 10 iulie. Potrivit hotărârii judecătoreşti, Justiţia a constatat caracterul abuziv şi nulitatea absolută a clauzei privitoare la criteriul în funcţie de care variază marja băncii, respectiv cel denumit "conform deciziei băncii". Potrivit informaţiilor de pe portalul Instanţei, banca este obligată să modifice "toate contractele de adeziune în curs de executare ce conţin clauzele constatate ca fiind abuzive şi nule absolut, prin eliminarea acestora".

Totodată, Justiţia a constatat caracterul abuziv şi nulitatea absolută a clauzelor privind comisionul de acordare. Instanţa obligă pârâta la plata sumei de 920 de franci elveţieni (CHF) în echivalent lei la cursul BNR din data plăţii, "sumă ce se va actualiza cu indicele de inflaţie de la data plăţii, precum şi la plata dobânzii legale aferente acestei sume, ce se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la data plăţii efective".

Acesta nu este singurul proces de tip class action câştigat de ANPC. Paul Anghel, directorul general al ANPC, ne-a spus, recent, că din cele aproape 50 de procese colective deschise în instanţă împotriva unui număr însemnat de bănci, şase au fost câştigate pe fond, cinci - câştigate definitiv, şase pierdute pe fond şi cinci - pierdute definitiv.

Câştigarea unui proces erga omnes presupune eliminarea din cadrul tuturor contractelor similare a clauzelor declarate de justiţie ca fiind abuzive în contractele ce fac obiectul respectivului dosar.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Foarte mult ma bucur,,,,,dar cu CEB cand castiga????

    sobolanii abuzivi de la Piraeus s-au refugiat la Banca Transilvania.dar vad ca nici Transilvania nu o duce prea bine in procesele cu clientii

    Pireus BANK sunt niste talhari la drumul mare care au lasat familii cu copii pe drumuri executați fara mila . Ar trbui sa fie asociați cu hitler ca ce fac ei se numeste genocid au triplat ratele celor cu chf . Nu mai luati bani de la acesti criminali care au lasat atatea familii pe drumuri si nu mai spun cati sau sinucis

    Romania este tara lui papura vodă aici nu se va face niciodata dreptate romanilor si acesti aleși ai statului sunt adevărați talhari care nu pun frâna jafului ce se face in aceasta tara. Ceaușescu dadea case la muncitori acestei tari si alti vin acum si le ia cu japca prin diverse șmecherii bancare . Vai de mama noastra ce se va alege din aceasta tara in următori ani

    1. dreptate se face. doar ca trebuie sa lupti pentru ea. Ceauseste e mort si istorie. Grupul Clientilor cu Credite in CHF este viu, sunt avocati buni care sunt vii si care se lupta, sunt judecatori care inteleg si dau dreptate abuzatilor.

    Piraeus isi merita soarta.

    A jucat murdar acum e vremea sa plătească. Ar trebui si cei care i-au supravegheat (BNR si ANPC ) sa fie trasi la raspundere. Au fost falimentate si destrămate atatea familii de către aceata bancă...

    Care este numarul de dosar?  

    O scarba de om care lucra la piraeus mi a facut morala ca daca iei un credit, trebuie sa dai toti banii inapoi,indiferent ce. Francul trecuse atunci de 4 lei si era isterie.as vrea sa o vad pe nenorocita aia ramasa fara casa si fara nimic, sa vada cum e, hoata ordinara care dadea lectii de corectitudine.

    Ma bucur ca anpc mai face ceva din cand in cand.totusi nu inteleg de ce este la anpc director la produse financiare sotia sefului de la credite raiffeisen.

    Cititi decizia!... ANPC a pierdut. Nu va imbatati cu apa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb