PLAN AMBIŢIOS ÎN DOMENIUL ENERGIEI EOLIENE OFFSHORE Danemarca, viitoare exportatoare de energie verde

I. Ghe.
Miscellanea / 22 mai 2020

Danemarca, viitoare exportatoare de energie verde

Danemarca intenţionează să construiască două "insule energetice" în valoare totală de 4 GW, ce vor mări capacitatea eoliană offshore, în conformitate cu planurile de reducere a emisiilor de carbon cu 70% şi care vor transforma ţara respectivă în exportator de energie verde, anunţă site-ul euractiv.com, citând raportul Climate Home News.

Cele două insule planificate de Danemarca vor avea fiecare o capacitate de cel puţin 2GW, mai mult decât dublul capacităţii eoliene actuale din ţară.

Autorităţile daneze aşteaptă ca viitoarele capacităţi să genereze mai multă energie electrică decât consumul anual al gospodăriilor din ţara respectivă, iar guvernul speră să-şi exporte surplusul de energie verde în statele europene vecine.

Unul dintre huburile energetice offshore ar putea fi construit pe o insulă artificială din Marea Nordului şi conectat în Olanda. Pe termen lung, capacitatea insulei ar putea fi extinsă la 10 GW.

Al doilea hub a fost alocat pentru insula daneză Bornholm din Marea Baltică, cu o potenţială conexiune cu Polonia. Danemarca a declarat că va deschide un dialog pentru conectarea insulelor la ambele ţări.

Pe termen lung, surplusul de energie electrică produsă de insulele respective ar putea fi transformat în hidrogen verde şi prelucrat în combustibili pentru aeronave, camioane, nave şi încălzire.

Brian Vad Mathiesen, profesor de planificare energetică la Universitatea Aalborg, a declarat pentru Climate Home News că este "extrem de optimist" în legătură cu propunerea, care a constituit "o bună bază pentru negocierile politice".

Acum este momentul să începi să construieşti astfel de insule energetice, a căror capacitate eoliană să poate fi extinsă de la 2 GW fiecare, la 4-5GW în următorii cinci-şapte ani, a concluzionat profesorul danez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb