Planul lui Emmanuel Macron pentru a cuceri Europa

A.I.G.
Internaţional / 27 noiembrie 2019

Planul lui Emmanuel Macron pentru a cuceri Europa

După doi ani şi jumătate de la demolarea instituţiei franceze pentru a intra în palatul Elysee, preşedintele francez, Emmanuel Macron, în vârstă de 41 de ani încearcă să-şi consolideze poziţia de lider important al UE. Frustrat în eforturile sale de a-l convinge pe cancelarul german Angela Merkel, Macron încearcă de unul singur să ia atitudine iar o parte din măreţul plan este să distrugă lucrurile in calea lui.

Consilierii Macron au petrecut luni de zile încercând să îşi dea seama care dintre ideile şefului lor i-ar putea motiva cel mai mult pe oponenţii săi.

Sub afişele electorale retro pe ziduri albe goale, consilierii preşedintelui francez fac eforturi pentru a descoperii ce îi va enerva pe germani cel mai mult, ce se poate face cel mai ieftin şi ce îi va atrage cea mai mare atenţie acestuia din urmă, relatează Bloomberg.

Modelul include analiza impactului opririi noilor ţări de aderare la UE, restricţionarea drepturilor de călătorie fără paşapoarte şi cooperare în domeniul apărării. A doua fază a planului lui Macron de a reface UE este aceea de a pune în evidenţă eşecurile NATO în ceea ce priveşte securitatea naţională a statelor membre.

Martin Quencez, directorul biroului francez al grupului politic "German Marshall Fund" este de părere că UE are nevoie de strigenţă, acesta a mai adăugat că ,,Macron consideră că Europa este un jucător, nu un instrument de joacă".

"Sacrificarea vacilor sacre din Europa" îi supără pe vechii parteneri ai Franţei. Dar, de asemenea, stârneşte dezbateri îndelung reprimate, creează noi alianţe neaşteptate şi, spun prietenii şi duşmanii, deopotrivă, s-ar putea să funcţioneze.

Echipa Macron susţine că UE nu-şi mai permite să lucreze cu obiceiurile sale tradiţionale de construire a consensului şi schimbări incrementale. Provocările confruntate de alinţă/coaliţie - de la schimabrea tehnologiei, migrarea, schimbarea climatică şI până la o lume din în ce mai ostilă - sunt prea mari pentru ca liderii să continue să se mişte la fel de lent cu privire la orice problemă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb