PNL anunţă depunerea unei moţiuni simple pe energie

Andreea Cuzub
Politică / 6 noiembrie 2017

PNL anunţă depunerea unei moţiuni simple pe energie

Virgil Popescu: "Cerem demisia ministrului Toma Petcu pentru creşterea galopantă şi alarmantă a preţului la energie electrică"

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal (PNL) a decis, astăzi, depunerea de către deputaţi liberali a unei moţiuni simple pe domeniul energiei prin care cer demisia ministrului Toma Petcu pentru creşterea "galopantă şi alarmantă" a preţului energiei electrice şi pentru "politizarea excesivă" a companiilor din domeniu.

Moţiunea va fi intitulată "România în beznă. PSD fură curent".

Virgil Popescu, vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) afirmă: "Vrem să tragem un semnal puternic de alarmă şi cerem demisia şi demiterea ministrului Toma Petcu pentru mai multe lucruri, în principal pentru creşterea galopantă şi alarmantă a preţului la energie electrică. Ne vom trezi în plină iarnă că populaţia va trebui să plătească mai mult, poate ne vom trezi în iarnă cu probleme în alimentarea cu energie electrică", conform News.ro.

El a spus că sunt probleme în asigurarea stocurilor de gaze naturale pentru populaţie, acestea fiind mult mai mici decât anul trecut.

"Asta înseamnă că Guvernul este inconştient. Nu poţi într-o iarnă care se anunţă mai grea să asiguri stocuri mai mici decât dacă cumva nu ai un interes să provoci o nouă criză a gazelor, să provoci o criză a gazelor care nu poate să ajute decât importul de gaze şi un import scump pentru că nimeni nu-ţi vinde gaze ieftine în condiţiile în care tu ai criză în ţară, gaze ruseşti de la Gazprom", a mai spus Popescu.

Vicepreşedintele PNL a explicat că unul dintre punctele moţiunii simple va fi şi politizarea excesivă a companiilor din energie.

Virgil Popescu a mai declarat: "S-au pus tot felul de oameni, am dat şi în comisiile reunite ale Parlamentului celebre exemple, precum cel al domnului Gabriel Gheorghe care habar nu are nimic cu domeniul energiei şi l-am pus la ANRE. De asemenea, Nuclear Electrica ni se pare că în momentul de faţă este o vulnerabilitate cu managementul pe care îl are. Acolo se întâmplă lucruri ciudate. Se încearcă, după părerea noastră, distrugerea mecanismului integrat de producere a energiei electrice din domeniul nuclear, problema stocului de apă grea de la Drobeta-Turnu Severin, stoc care este necesar pentru funcţionarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă lăsat de izbelişte de Ministerul Energiei care a promis în august că o va rezolva şi nu s-a rezolvat nimic".

El a spus că PNL vrea să tragă un puternic semnal de alarmă asupra decapitalizării firmelor cu capital de stat din energie.

În acelaşi context, vicepreşedintele PNL a adăugat: "90% din dividende speciale au fost luate cu peste un miliard de lei, a lăsat companiile fără bani de investiţii, iar Transelectrica a văzut pe pielea ei cum arată ce s-a întâmplat săptămâna trecută. De asemenea, mineritul din Valea Jiului lăsat de izbelişte. Acolo oamenii mor şi este păcat că se întâmplă aşa ceva în anul 2017. Lucrările de investiţie au fost sistate, iar culmea noi importăm cărbune din Africa de Sud pentru că ne spune ministrul Toma Petcu că este mai ieftin cu 40%".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb