PNL: Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen

G.D.
Politică / 2 decembrie 2022

Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen

Partidul Naţional Liberal afirmă, astăzi seară, că Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen, în urma eforturilor constante făcute de preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii PNL, transmite News.ro.

"Olanda şi Suedia susţin aderarea României la Spaţiul Schengen! Astăzi, Guvernul Suediei a obţinut sprijinul Parlamentului şi a primit mandat pozitiv pentru a vota aderarea României. De asemenea, Guvernul olandez şi-a exprimat poziţia în favoarea intrarii ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie", a transmis, astăzi, PNL, într-o postare pe Facebook.

Liberalii afirmă că deciziile de astăzi vin în urma eforturilor diplomatice constante şi consistente făcute atât de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi de premierul Nicolae Ciucă şi de miniştrii PNL.

"Aderarea la spaţiul Schengen este un obiectiv al României, iar PNL face toate demersurile necesare pentru ca acest obiectiv să fie atins", a mai transmis PNL.

Guvernul olandez dă undă verde aderării României şi Croaţiei la Schengen, dar îşi menţine împotrivirea "fermă" şi "refuză să accepte" ca Bulgaria să adere la spaţiul de liberă circulaţie. Cabinetul de la Haga consideră în continuare că este prea devreme pentru Bulgaria, care ar putea să adere, totuşi, anul viitor, scrie, astăzi, publicaţia "Volkskrant".

Premierul Ciucă a salutat, astăzi, aprobarea de către Comisia pentru afaceri europene a Parlamentului Suediei a propunerii pozitive a guvernului suedez în favoarea aderării României la spaţiul Schengen.

Consiliul UE a anunţat temele de pe agenda reuniunii pe care miniştrii de interne şi ai justiţiei din statele membre UE (Consiliul JAI) o vor avea în 8-9 decembrie la Bruxelles, iar aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen figurează pe primul loc al ordinii de zi.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Dar daca Petrom nu mai sustine Austria?

    Raspunsul poporului este " AJUNGE"!!! 

    Salariatii sa prezinte tot ce stiu despre fraudele petrom , omv , directorii petrom , omv , spalarile de bani! 

    Vom afla astfel de ce petrom trebuie sa revina la tara , iar Austria sa cumpere din Schengen gaze si benzina . 

    Si fostii salariati sa spuna online , facebook etc tot ce stiu.  

    Cum e cu uleiul luat de la bulgari , cum e cu stocul de titei extras pe care nu l-au declarat corect ca sa micsoreze acciza, cum e cu terenurile vandute, cum e cu tevile de tubing refolosite , luate din Austria, cum e cu fierul vechi, cu e cu taxa de management...etc

    TOATE se vor spune in maxim o luna 

    1. Austria nu ne vrea in SHENGHEN.? Nici nu trebuie sa ne miram de ce nu doresc intrarea romaniei in acest CLUB,in care au dreptul toate tarile membre ale UE,fara nici o discriminare. Daca romanii vor sa stie de ce se opune austria,nu trebuie decat sa stie faptul ca HITLER,a fost AUSTRIAC.!

      Care este diferenta intre PUTIN si actualii conducatori ai AUSTRIEI si UNGARIEI.? Nici una,adica PUTIN doreste refacerea URSS,iar cele doua tari,refacerea IMPERIULUI AUSTRO=UNGAR,nu.!

      au mai multe interese aicea. au si fabrica aceea de PAL de la Sebes care inghite munti de lemn zilnic, si au mai si carat padurile cu tirurile in Austria. poate ca nu mai avem lemn sa le dam si de-aia ne pun bete-n roate. la mine in zona(Arad) au ras toata padurea de pe dealuri, zeci de hectare, ani de zile 3-4 tiruri pe zi taiate si plecate in austria ,ungaria. Nu a ramas in urma lor un pui de pom, totul au luat. Si apoi a venit seceta. Am o mica livada de nuc, am muncit la ea 10 ani si anul asta era sa pierd totul pt ca nu a plouat o picatura de ploaie toata vara. Si acum nu suntem buni de Schengen.

      Si sa nu uitam de ursul ARTHUR cel mai mare din Romania omorat de nu stiu ce print din Austria. cred ca si de-aia ne poarta sambetele austriecii. ce ba fomistilor, va plangeti atata pt un urs? lasa ca stati voi afara din schengen

    Astept pozitia finala si oficiala a Austriei.

    Dupa care daca e defavorabila incep sa dau efectiv in ei.

    Asa cum stiu eu mai bine. De la distanta si cu impact masiv. Unii tampiti nu inteleg decat in urma unor gesturi violente.  

    1. Acum ca pozitia Austriei a fost exprimata, eu cred ca România nu ar trebui sa se mai milogeasca pentru intrarea în Sh ci ar trebui sa pretindă bani pentru apărarea granițelor UE.

    faceti o lista cu toate companiile cu capital austriac din Romania - urmeaza decizii.

    asadar avem: OMV Petrom, Raiffeisen, BCR-Erste, ...  

    care mai sunt ? mai scrieti voi 

    Sa stam la masa cu ei. Puteti sa-mi spuneti trei afaceri care le putem face cu statul roman fără sa avem proptele? Atata corupție și afaceri pe cumetrie nu exista în lumea civilizata. Lasa sa mai curatam din badalai și afaceristi pe relații politice și vom ajunge și la masa cilivizatiei. Se vaita lumea ca ne-au furat austriecii dar n-or fi învățat tot de la noi cum se invarte treaba. Orice venetic se da după noi când ajunge în Romanica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb