PNL şi USR depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Politică / 1 februarie 2017

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 18:12 PMP susţine cu semnături moţiunea de cenzură iniţiată de liberali

Parlamentarii partidului PMP nu sunt "în remorca" PNL dar vor susţine cu semnături moţiunea de cenzură iniţiată de liberali, a declarat Traian Băsescu, transmite Digi24.

(M.I.)

-------

Actualizare 16:15

PNL şi USR au anunţat astăzi că au strâns semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

"Am finalizat textul moţiunii şi strângerea de semnături. Astăzi vom depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE, împotriva acestui abuz instituţional şi împotriva legiferării hoţiei. Considerăm că acest Guvern a făcut de râs România şi trebuie să plece. Este unica soluţie onestă: demisia Guvernului şi alegeri anticipate", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul unei întâlniri cu liderul USR, Nicuşor Dan, potrivit News.ro.

"Au fost două texte care, în esenţă, spuneau acelaşi lucru. Le-am pus cap la cap, a reieşit un singur text. Momentul este extrem de grav şi necesită din partea opoziţiei instrumentul cel mai puternic care este moţiunea de cenzură. Până în momentul de faţă sunt aproape 90 de semnături de la PNL şi peste 30 de la USR, suficiente pentru a fi depusă. Îi aşteptăm şi pe colegii de la PMP", a spus la rândul său Nicuşor Dan.

(S.A.)

-----------

Actualizare 12:05 USR susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Liderul Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a declarat că susţine demersul PNL de a depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Nicuşor Dan a afirmat: "Am vorbit cu colegii de la PNL şi vom depune azi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. O să luăm decizia definitivă, dar probabil că vom comasa moţiunea simplă pe care o pregătisem împotriva ministrului de Justiţie cu moţiunea de cenzură pe care au pregătit-o colegii de la PNL ca să existe o singură moţiune de cenzură care să fie înaintată de toată opoziţia".

(S.A.)

-----------

Actualizare 11:40 Raluca Turcan: "Dacă Executivul nu demisionează, PNL depune astăzi moţiune de cenzură"

PNL cere demisia întregului guvern, iar în cazul în care nu va demisiona, liberalii vor depune astăzi moţiune de cenzură, a anunţat liderul interimar al formaţiunii, Raluca Turcan.

Aceasta a declarat, într-un comunicat de presă remis Redacţiei: "Gestul PSD şi ALDE este fără precedent în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cu consecinţe politice, economice şi de imagine greu de estimat. Este un act de banditism, comis în văzul întregului popor. Sintagma «noaptea ca hoţii» se potriveşte perfect pentru ce au făcut PSD şi ALDE. Premeditarea PSD şi ALDE sunt vizibile din campania electorală şi până acum. Au negat în repetate rânduri intenţia de a da ordonanţele, au minţit în permanenţă, iar la comiterea faptei, ieri seară, s-au acoperit cu dezincriminarea abuzului guvernamental. Este un comportament infracţional cap-coadă. Nimic din aceste săptămâni nu a fost despre oameni, despre cei mulţi".

Potrivit Ralucăi Turcan, PSD şi ALDE sunt partide care guvernează doar pentru liderii lor şi pentru protejaţii politici, sfidându-i pe cei mulţi.

"Preţul pentru această lovitură dată Justiţiei, îl vor plăti cetăţenii români. PNL trebuie să-i apere, nu să ajute şi mai mult PSD-ul", a conchis Turcan.

(S.A.)

-----------

Mai mulţi lideri PNL au discutat marţi noaptea despre posibilitatea ca toţi cei 99 de senatori şi deputaţi liberali să demisioneze din Parlament în semn de protest faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi cu intenţia de a provoca alegeri anticipate în cel mai scurt timp.

Liberalii vor avea miercuri o şedinţă în care vor analiza din nou această ipoteză a demisiei în bloc a tuturor parlamentarilor.

"Forţăm alegeri anticipate", a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL participanţi la discuţiile de marţi noapte. "Se va mai discuta mâine (miercuri - n. red.) dimineaţă. Ne întâlnim şi decidem", a declarat un alt liberal care a luat parte la aceste discuţii.

De altfel, Adriana Săftoiu a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care vorbeşte despre alegeri anticipate.

"Cred că doar alte alegeri mai pot restabili situaţia! Partidele care nu sunt de acord cu acest gest incalificabil al PSD care domină Parlamentul trebuie să demisioneze ducând la alegeri anticipate! PNL are mâine de decis parcursul!", a scris fostul purtător de cuvânt al PNL pe Facebook.

"Împărtăşesc punctul de vedere al Adrianei. Trebuie să decidem rapid ce direcţie va urma PNL", a scris şi Alina Gorghiu pe aceeaşi pagină de socializare.

Marţi seara, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat pentru News.ro că liberalii vor depune miercuri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe tema adoptării de către Cabinetul Grindeanu a ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor penale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Raluca Turcan: "Dacă Executivul nu demisionează, PNL depune astăzi moţiune de cenzură" Nu zau? Poate dupa ce se trezesc din betie pentru ca nu cred ca ar fi vreun pnl-ist care sa nu se bucure si sa nu trimita sms-uri de multumire ca au dat astia ordonanta

    SA RAZGANDIT,,,PARCA ASEARA A SPUS CA ISI DAU DEMISIA IN GRUP,,,,,,,,SUNTEM OBISNUITI CU PDL.

    PSD a facut mizerii (nu foarte grave) din prostie...pnl sunt ipocriti. toti sunt la fel de prosti si de hoti (sau mai exact de 'abuzisti' in serviciu). Nu mi se pare nimic special..nimic de Revolutie, desi doar o Revolutie adevarata e singura solutie sa ii schimbe pe toti in normalitate. USR sunt periculosi ca nu se stie exact ai cui sunt. Pana aici nimic special. Cel mai grav e ca tinerii aia din strada habar nu au de ce sunt acolo. Stiu ei de pe facebook si what's up..ca psd si comunistii au furat 'ceva' si dau drumul la hori pe strada..si atat. Nu au cea mai mica idee despre ce e vorba exact. Multi nici nu stiu cine e premier acum. Nu au televizor, nu citesc ziare..si se uita pe facebook doar la titlurile cu like-uri multe. Au vazut ei pe facebook, instagram si tweeter ca e [citez] : cool, misto, interesant..sa fie in strada sa topie pe acolo. Personal am discutat cu tineri de facultate, doctoranzi...despre proteste si habar nu au ce si cum. Spuneau: iesim sa nu fie dragnea premier (de parca acum nu e tot el,indirect, prin Grindeanu). De fapt nici nu conteaza exact ce au facut tampitii din politica....ingrijorator pentru Romania si viitorul ei este faptul ca tinerii (multi corporatisti si it-sti care cred ca USA e ceva bun ca le da salarii mici pe ore lucrare peste program) nu au nici cea mai mica idee despre componenta clasei politice....nu stiu cine conduce Romania..nu stiu sferele de influenta care conduc Romania si nici nu le pasa. Nu voteaza.Si esential sunt foarte usor influentabili! Un popor de oite tinere si oarbe e un popor fara viitor. Protestele sunt legitime dar trebuie facute de oameni constienti si informati. Pa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb