Poliţia a descoperit fraude de 3,1 milioane lei pe piaţa IFN-urilor

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 octombrie 2008

Pe piaţa creditelor financiare nebancare româneşti s-a înregistrat un prejudiciu total de 3,11 milioane lei în intervalul 1 ianuarie 2007 - 31 martie 2008, din care s-a recuperat suma de 951.264 lei, a declarat joi, şeful direcţiei de investigare a fraudelor din cadrul IGPR, comisarul şef Dan Bucur.

"Au fost declanşate şi finalizate la nivel local un număr de 172 acţiuni de identificare a situaţiilor de încălcare a legislaţiei specifice", a spus Bucur, citat de Newsin.

El a explicat că au fost soluţionate 676 dosare penale, fiind cercetate 2.130 persoane care au săvârşit 2.950 infracţiuni în acest domeniu, în special infracţiuni de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Bucur a menţionat că, printre principalele moduri de operare identificate de poliţie se află falsificarea documentaţiei stabilite de Banca Naţională a României, în vederea obţinerii de la aceasta a actului care atestă înregistrarea şi permite des­făşurarea activităţii de creditare ca instituţie financiară nebancară.

Creditele acordate de IFN-uri erau de 33,9 miliarde lei la sfârşitul lunii iunie a acestui an, respectiv 16% din totalul creditelor acordate, în timp ce creditele neguvernamentale acordate de instituţii de credit şi alte instituţii monetare erau de 178,2 miliarde lei, potrivit datelor BNR.

Din totalul creditelor acordate de IFN-uri până la jumătatea lui 2008, leasingul financiar a avut cea mai mare pondere (70%), însumând 23,6 miliarde lei, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Creditele de consum acordate de IFN-uri până la jumătatea anului s-au ridicat la 2,1 miliarde lei, cele pentru inves­tiţii imobiliare - la 1,6 miliarde lei, creditele de trezorerie - la 1,2 miliarde lei, restul de 4,9 miliarde lei reprezentând alte tipuri de credite acordate de IFN-uri.

Cât priveşte creditele acordate de instituţiile de credit din România, 75% au fost credite de consum, în valoare de 65,5 miliarde lei, 20% - credite ipotecare, de 17,3 miliarde lei, 4,1 miliarde lei fiind acordate pentru alte tipuri de credite.

În 2007, IFN-urile au dat credite de 23,3 miliarde lei, respectiv 13,6% din totalul creditelor, în vreme ce creditele neguvernamentale acordate de instituţii de credit şi alte instituţii monetare anul trecut au fost de 148,2 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb