POLIŢIA IRLANDEZĂ: "99% din femeile traficate în ţară sunt românce obligate să se prostitueze"

V.G.
Miscellanea / 10 octombrie 2022

"99% din femeile traficate în ţară sunt românce obligate să se prostitueze"

Dovezile traficului de persoane pot fi văzute pretutindeni în Irlanda, a declarat şeful Biroului Serviciilor de Protecţie al Poliţiei Naţionale, pentru publicaţia irlandeză ECHOLIVE.

"Traficul de oameni este o afacere mare, mare, şi e în fiecare sat, în fiecare orăşel, în fiecare suburbie. Se face făţiş", a declarat detectivul comisar-şef Colm Noonan.

Noonan este şeful Biroului Serviciilor de Protecţie al Poliţiei Naţionale şi anterior a servit în Dublin, în Templemore şi Anglesea Street, şi în calitate de comisar în Midleton şi Gurranabraher.

Într-un interviu acordat pentru The Echo, Noonan, originar din Fermoy, a vorbit despre munca Biroului de combatere a traficului de persoane.

"Noi avem singura anchetă privind traficul uman şi singura unitate de coordonare a Poliţiei Naţionale", a declarat Noonan.

"E o unitate operativă şi iese în teren să depisteze şi să investigheze bandele de crimă organizată care aduc oameni în Irlanda fie pentru a le exploata munca, fie pentru exploatare sexuală sau alte scopuri infracţionale, dar şi pentru exploatarea organelor. Vieţile le sunt controlate, li se confiscă paşaportul, le sunt controlate conturile bancare, nu au libertate de deplasare, nu au nici o cale de scăpare. Dar în spatele tuturor acestora se află nişte angajatori", a declarat el.

Noonan a afirmat că nu există nici o îndoială că sunt firme irlandeze care au angajaţi traficaţi din Europa de Est şi din alte regiuni pentru a le fi exploatată munca.

"Legat de această situaţie mai este munca unităţii de investigare a prostituţiei organizate, care lucrează pentru a încerca să identifice deţinătorii de bordeluri, bandele care aduc aici femei, predominant din Europa de Est; 99% din femeile care vin aici sunt românce, iar ele sunt mutate mereu prin mai multe apartamente, case, hoteluri, prin toată ţara şi prin tot Regatul Unit şi Irlanda de Nord pentru a se prostitua şi apoi sunt iarăşi mutate". Noonan a declarat că Biroul colaborează strâns cu Poliţia Română.

"România e extrem de săracă, cu un număr enorm de sate mici, iar fetele pur şi simplu dispar. Poţi găsi în România sate în care 80% din fete şi din tinere sunt dispărute, iar ele au fost traficate pentru exploatare sexuală."

Noonan a declarat că în Irlanda sunt aproximativ 800 de femei care se prostituează, iar victimele traficului cu oameni în scopul exploatării sexuale nu au nici un fel de control asupra vieţii lor, fiind efectiv sclavi moderni.

"Există bande de crimă organizată care fac trafic. Aduc aici femei, închiriază case şi mută femeile mereu prin ele şi le iau banii, le obligă să trăiască în condiţii şocante, şi pe deasupra mai vor ca ele să facă sex cu opt, nouă, 10, 12 bărbaţi pe zi", a declarat el.

"E o viaţă oribilă", a conchis acesta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astea sunt minciuni occidentale, daca ar fi fost adevarat macar a zecea parte politia romana ar fi luat masuri draconice. Cum sa ii scape asa ceva lui Bode?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb