POLITICĂ LA NIVEL ÎNALT Credibilitate zero

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 20 martie 2012

Roberta Anastase

Roberta Anastase

Credibilitatea politicienilor în faţa electoratului se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 22 de ani. La sfârşitul săptămânii trecute a apărut o sarabandă de declaraţii care se bat cap în cap, toate ducând spre zero creditul politicienilor.

Având în vedere funcţia deţinută de Roberta Anastase, Preşedinte al Camerei Deputaţilor, declaraţiile sale cântăresc foarte greu. La ultima conferinţă de presă a făcut mai multe afirmaţii extrem de grave: "Am spus că nu e întâmplător că Victor Ponta nu a votat legea împotriva cămătăriei. Am spus acest lucru pentru că ştim cu toţii că Victor Ponta conduce un partid care lucrează împreună cu interlopii". La câteva ore, preşedintele ţării, Traian Băsescu, făcea o declaraţie în care acelaşi Victor Ponta era personaj principal: "Eu am avut surpriza refuzului mandatului de prim-ministru când i l-am oferit lui Victor Ponta". Un om simplu, care urmăreşte cele două afirmaţii, poate trage o primă concluzie: preşedintele a intenţionat să pună în fruntea Guvernului un personaj care conduce nişte politicieni care lucrează mână în mână cu interlopii. Foarte grav.

Acelaşi om poate să mai tragă alte două concluzii. Roberta Anastase face declaraţii fără acoperire iar intenţia preşedintelui a fost una reală şi lăudabilă, sau că declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor au un sâmbure de adevăr şi pur şi simplu Traian Băsescu minte. În ambele cazuri e la fel de rău având în vedere funcţiile ocupate de cei doi. La mai puţin de 24 de ore după cei doi, un fost ministru, Elena Udrea a venit să pună cireşa pe colivă: "Ştiam despre faptul că domnul preşedinte al României îi va face o propunere lui Victor Ponta să fie prim-ministru al Guvernului. Ne-a spus cu o seară înainte, sigur, am fost destul de surprinşi, însă am fost de acord cu propunerea preşedintelui de a da funcţia de prim-ministru domnului Ponta şi Guvernul USL-ului. Deci am fi văzut în două luni care sunt limitele USL de a guverna această ţară. Pentru noi a fost o surpriză că a refuzat şi ne şi obişnuiserăm cu gândul că îşi vor demonstra incompetenţa foarte repede şi vom fi regretaţi în numai câteva luni de cetăţeni, astfel că am fost dezamăgiţi de refuzul domnului Ponta şi al USL de a prelua guvernarea". Cu alte cuvinte, actuala putere era dispusă să cedeze locul la guvernare USL, chiar dacă avea convingerea că din incompetenţă această nouă conducere va duce ţara în pragul colapsului.

Aşa cum probabil se aştepta, declaraţia preşedintelui a produs ceva "deranj" şi în rândul opoziţiei. Liderii USL prezenţi la consultările de la Palatul Cotroceni de la începutul lunii februarie au reuşit să prezinte variante diferite asupra aceleaşi întâlniri. "Nu mi-a propus niciodată nimic. Nu am refuzat niciodată nimic, pentru că nu aveam cum să refuz ce nu mi s-a propus", a declarat Victor Ponta, liderul PSD. "Preşedintele a făcut referire, la un moment dat, în mod sarcastic, la posibilitatea ca Victor Ponta să fie nominalizat ca premier. Dar niciodată nu am luat în serios o astfel de modalitate. Chiar dacă eu, personal, am încercat la un moment dat să aduc discuţia într-un registru serios", a afirmat Daniel Constantin, preşedintele PC. Stenogramele acelei întâlniri demonstrează că în unele propoziţii rostite de Traian Băsescu apar numele lui Victor Ponta şi funcţia de prim-ministru, dar o stenogramă nu înregistrează şi zâmbete şi nu face diferenţa dintre o pro-punere serioasă şi o băşcălie groasă.

Într-o lume normală, principala întrebare care s-ar pune în urma unui astfel de şir de declaraţii ar fi: cine minte? Puţini sunt însă cei care mai au timp de întrebări, majoritatea fiind dis-pusă să concluzioneze că oricum nu mai contează ce şi cine spune. Pentru autorul micii ecuaţii cu nenumărate necunoscute, PDL = USL, există motive de satisfacţie, deşi nu întodeauna semnul egal este pus acolo unde trebuie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cu domna din imagine sau cu tatal ei (din background) cred si eu ca, credibilitatea politicienilor pdl si a acolitilor =0..Dar fac un apel pt. redactorii Bursa...lasati politica locala in pace si scrieti despre finanate si economie, daca publicati ceva pe tema politicianista, articolul sa fie scris de UN ZIARIST CU GREUTATE, nu mai publicati articole "cumparate" scrise de neica nimeni, va pierdeti si bruma de cititori si pierdeti timpul lor!

    Mult noroc! 

    1. Just si evident. Dar care cititori? Pai daca n-ar fi firmele care sa culeaga articolele sa le introduca in "revista zilei" pe care o trimit zilnic la clienti, nu ar mai sti nimeni de ce scriu jurnalistii, cel putin unii dintre ei... Si nu-i nici nevoie ca acestia "sa aibe greutate"... eu cred ca greutatea afecteaza negativ sanatatea... pot fi mai zveltzi, jurnalistii... Si apoi, poate ca daca ziaristii au greutate mai mare, atunci inseamna ca sunt mai lenti, se deplaseaza mai rar si mai greu dupa subiecte... inseamna ca stau mai mult pe internet. Oare or fi mai edificati? Sau mai rupti de realitate? Ca de cand s-a inventat on-line banking, banii circula direct in cont, nu mai vin in plicuri...pe sub masa...Sau cumva tocmai pe acolo vin, si cu cat vin mai mult pe sub masa, cu atat ziaristii merg mai mult la restaurante, unde sunt mese mai multe, si mananca mai mult, de unde deducem ca i-au in greutate mai mult? Intrebari fara raspuns... ne mai distram si noi cu politichia asta... daca tot n-avem ce face altceva... ca sosele si strazi n-avem cu ce, fabrici si uzine pa si la revedere, noroc cu service-urile de cartier ca ne repara masinile... aaa, si cu team-building-urile, ca tot muncim ca chiorii de nu mai prididesc patronii cu incasatul de venituri...

    cat timp, printre cei mai mari "mincinosi, infractori, etc." se ascund sub " mantia protectoare a "imunitatii parlamentare", romania are o mare problema cu credibilitatea propriei clase politice, oare, printre propunerile de modificare a constitutiei este si aceea a "INLATURARII IMUNITATII PARLAMENTARE" ?, NU, acesti sarlatani nu vor renunta niciodata la aceasta "umbrela" sub care, au ajuns printre cei mai mari ... "mincinosi si infractori din "ROMANIA".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb