Ponta: "Băsescu, Udrea ziceau că se aliază cu PNL fără Antonescu, acum s-au aliat;noi nu punem condiţii"

A.C.
Politică / 27 aprilie 2014

Ponta: "Băsescu, Udrea ziceau că se aliază cu PNL fără Antonescu, acum s-au aliat;noi nu punem condiţii"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că, după 25 mai, prin votul celor care vor merge la urne se va dovedi că decizia liderilor liberali de a rupe USL şi de a trece, cumva, de partea PDL şi a lui Traian Băsescu, a fost una greşită, potrivit surselor din presă.

"Eu nu vreau să am satisfacţia că am avut dreptate, eu vreau să am satisfacţia că după 25 mai o să fim din nou în formula pe care oamenii au votat-o în 2012, şi anume USL, şi atunci evident că înseamnă şi o victorie categorică pe care o vom obţine", a arătat Ponta.

Întrebat dacă PSD se va alia cu PNL condus de Crin Antonescu, Ponta a răspuns: "Numai domnul Băsescu sau doamna Udrea ziceau < Noi ne aliem cu PNL numai dacă pleacă Antonescu >, şi uite că acum s-au aliat cu PNL cu Crin Antonescu. Eu am mare respect pentru PNL, pentru alegătorii liberali şi spun un singur lucru, că noi nu vom pune condiţii sau vom arăta că ne-am supărat. Eu cred că alături de PNL, în formula USL, putem, mult mai uşor decât azi, să ducem la îndeplinire ce am promis oamenilor în 2012", a explicat preşedintele PSD.

"Cred că după votul din 25 mai îşi vor da seama, cei câţiva lideri PNL care au luat decizia ruperii USL, că au greşit", a concluzionat Ponta.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a declarat, ieri, că pentru PSD, USL nu a murit, iar dacă după 25 mai liberalii doresc să revină în Uniune, vor fi primiţi cu dragă inimă, fiind foarte posibil ca actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, să nu mai fie în funcţie după euroalegeri.

"Dacă după euroalegeri PNL doreşte să revină în această alianţă, îi vom primi cu dragă inimă", a spus Dragnea.

Întrebat dacă refacerea USL poate avea loc cu Crin Antonescu la şefia partidului, Liviu Dragnea a spus: "Eu tot aud în fiecare zi declaraţiile preşedintelui Antonescu că îşi va da demisia. Deci e foarte posibil ca PNL să nu mai fie condus de Crin Antonescu după europarlamentare. Nu noi spunem, dumnealui tot spune, dacă nu ia 20% partidului dumnealui, şi probabil nu o să ia".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în ultima perioadă, în mai multe ocazii, inclusiv ieri, în faţa aleşilor locali reuniţi la Braşov, că dacă partidul nu va obţine cel puţin 20% la europarlamentare îşi depune mandatul de preşedinte, şi nu-l va lua înapoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb