Ponta: "Nu sunt sigur că PSD îl va susţine pe Antonescu la prezidenţiale"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 septembrie 2013

Ponta: "Nu sunt sigur că PSD îl va susţine pe Antonescu la prezidenţiale"

Premierul Victor Ponta, a precizat ieri, la Palatul Victoria, în cadrul unei emisiuni televizate, că "până alaltăieri" a considerat că şeful Senatului, Crin Antonescu, ar putea fi candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la preşedinţie, însă ulterior, a văzut că Antonescu nu îşi mai doreşte acest lucru.

Referitor la cine ar putea fi candidatul PSD la preşedinţie, Ponta a afirmat: "Până alaltăieri v-aş fi spus, fără niciun fel de emoţie, Crin Antonescu, dar am văzut că nu mai vrea să fie candidatul USL. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţinem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate".

Premierul a declarat, totodată, că nu este sigur dacă PSD l-ar susţine pe Antonescu la prezidenţiale, din cauza faptului că preşedintele Senatului a folosit un "limbaj a la Traian Băsescu".

De asemenea, Ponta a admis că nu îi place termenul "parşivel" folosit de Crin Antonescu privind promovarea proiectului de lege pentru Roşia Montană, subliniind că liderul PNL greşeşte cu o astfel de declaraţie, deoarece oamenii apreciază solidaritatea celor doi şi nu că îşi "dau la picioare". "Nu, nu îmi place, dar nici nu o să mă auziţi vreodată, cum nu m-aţi auzit în aceşti trei ani, spunând ceva de rău de un partener - Crin Antonescu este partenerul meu -, spunând ceva de rău în public. Eu aşa înţeleg un parteneriat şi o să mă ţin de el până la capăt", a explicat premierul.

Ponta a conchis şi că Traian Băsescu "minte" atunci când spune că aurul extras în ţara noastră trebuie ţinut în ţară, şeful Guvernului subliniind că guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) a afirmat că nu aurul lipseşte, ci locurile de muncă şi investiţiile.

"Minte preşedintele ţării spunând că trebuie să ţinem aurul în ţară. Foarte bine, să îl ţinem în ţară, problema e următoarea: Banca Naţională, prin vocea guvernatorului Isărescu, a spus de o mie de ori < Avem destul aur! Nouă nu aurul ne lipseşte, ne lipsesc investiţiile şi locurile de muncă >", a explicat primul ministru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb