Ponta: "Următorul mare proiect guvernamental al PSD va fi noua Lege a salarizării"

Elena Deacu
Macroeconomie / 30 martie 2015

Premierul Victor Ponta a declarat astăzi, în şedinţa conducerii centrale a PSD, că ministrul Muncii, Rovana Plumb şi noul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, trebuie să se ocupe de următorul mare proiect guvernamental al PSD după Codul Fiscal - noua Lege a salarizării.

Ponta a explicat, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD: " Imediat ce adoptăm Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, în partea a doua a anului avem un alt mare proiect, anume legea salarizarii. Trebuie să existe o ordine, nu e normal ca preşedintele ţării, primul ministru, preşedinţii camerelor, să câştige mai puţin decât cine ştie ce angajat dintr-o instituţie militarizată sau dintr-o companie de stat, pentru că nu există nicio ţară europeană unde să se întâmple chestia asta. Cerem performanţă de la cei care conduc instituţii, dar, în schimb, credem că nu trebuie nimic altceva. În acelaşi timp, vreau şi cred că funcţionari publici şi aici vorbim de toţi cei din sectorul bugetar, medici, profesori, pompieri, militari, poliţişti, trebuie să le cerem foarte mult dar trebuie sa le oferim şi un plan de carieră, o siguranţă".

Premierul a afirmat că săptămâna viitoare, când vor exista toate datele pe primul trimestru, executivul ar trebui să ştie ce să aleagă - reducerea TVA de la 24 % la 20 % sau reducerea TVA doar pentru produsele agricole la 9 %.

"Amândouă nu le putem face, una dintre ele o putem face sigur acum, imediat ce avem rezultatele pe primul trimestru. Vreau să ne gândim împreună cum e mai bine pentru întreaga economie şi cum e mai bine să dăm un mesaj foarte clar că oamenii au muncit trei ani şi trebuie să simtă rezultatul muncii lor", a adăugat Ponta.

Domnia sa a evidenţiat că "acest guvern al USL, în care PSD-ul are o prezenţă extrem de importantă", a reuşit să finalizeze cel mai important proiect al începutului de an, al primului semestru - Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală.

"Îi rog şi sper ca toţi colegii noştri din Senat şi apoi din Camera Deputaţilor să organizeze dezbateri şi să-l avem aprobat. Noul Cod fiscal şi de procedură fiscală vot face foarte mult bine României - locuri de muncă, creştere economică - şi sunt din ce în ce mai convins de acest lucru cu cât am văzut că s-a restrâns propaganda: iarăşi au fost un pic ameţiţi şi acum ne explică de ieri începând ce rău e Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. Dacă îl făcea PNL, era foarte bun, dacă l-a făcut PSD, e rău. Eu zic că e foarte bun, că e bun pentru România", a menţionat Victor Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb