Poşta Română vrea să crească etapizat, prin prioritizarea investiţiilor

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2017

Poşta Română vrea să crească etapizat, prin prioritizarea investiţiilor

CNPR a avut un profit brut de 12,3 milioane lei, în 2016

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei, în 2016, potrivit unui comunicat de presă. Acesta arată că veniturile aferente anului trecut au depăşit 1,12 milioane de lei, cu 1,9% mai mari faţă de cele din anul 2015.

Comunicatul Poştei Române menţionează că informaţiile furnizate reflectă datele contabile aferente anului precedent disponibile în acest moment: "Aceste date fiind preliminate, până la închiderea exerciţiului financiar pot apărea noi înregistrări contabile care să influenţeze rezultatul brut".

CNPR continuă acţiunile sale de consolidare economico-financiară în deplină convergenţă cu politicile şi strategiile de dezvoltare ale acţionarilor şi rămâne consecventă acestui trend ascendent de creştere şi diversificare a serviciilor, mai precizează comunicatul citat.

În acest context, strategia de dezvoltare a companiei prevede o creştere etapizată, prin prioritizarea investiţiilor în funcţie de necesitatea implementării proiectelor companiei, în vederea asigurării diversificării portofoliului acesteia. Compania conchide: "Poşta Română se bucură de concursul celor mai importante instituţii financiar-bancare pentru dezvoltarea sa, cât şi de acţiuni complementare - suport ale acţionarilor, şi, în paralel cu sursele externe de finanţare, concentrează, în măsura capacităţii, şi resurse financiare interne pentru a continua demersurile investiţionale demarate în 2014, focusate pe zona IT şi pe zona operaţională (centre de tranzit locale, amenajare oficii poştale, tehnologie poştală, flotă auto)".

La începutul lunii noiembrie 2016, Delia Popescu, fostul ministru al Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, afirma că Poşta Română trece printr-o perioadă dificilă şi că, pentru remedierea situaţiei, se întreprind măsuri pentru capitalizarea şi listarea pe bursă a companiei.

La jumătatea lui decembrie, însă, ministrul de resort spunea că această capitalizare a CNPR nu se va mai putea, deoarece partenerul privat - Fondul Proprietatea - nu doreşte acest lucru şi a cerut garanţii suplimentare.

Domnia sa a spus, la vremea respectivă: "Compania Naţională Poşta Română (CNPR) este compania în care statul, prin Ministerul Comunicaţiilor, deţine 75% dintre acţiuni, iar Fondul Proprietatea restul de 25%. Atunci când vorbim despre un proces de capitalizare, înseamnă că toţi acţionarii vin, conform acordului, cu banii aferenţi. Ministerul Comunicaţiilor a făcut toate demersurile în acest sens, iar ca dovadă este Hotărârea de Guvern prin care s-a rectificat bugetul pentru anul 2016, prin care suplimentarea de 172 de milioane de lei reprezintă aportul MCSI la această capitalizare. Acest aport nu poate fi făcut unitar doar de către Ministerul Comunicaţiilor, pentru că ar fi considerat ajutor de stat. Or, ajutorul de stat intră pe o altă schemă".

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, nefiind o instituţie publică, este deţinută de statul român prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75% şi de Fondul Proprietatea (FP), care deţine 25% din pachetul de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb