POTRIVIT EVALUĂRILOR PSD Duvăz: Campania electorală a lui Băsescu a costat 175 milioane euro

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 30 noiembrie 2009

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Bogdan Niculescu Duvăz, a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, că "sumele cheltuite pentru campania electorală a lui Traian Băsescu depăşesc de 50 de ori suma prevăzută de lege".

"PD-L a cheltuit 175 milioane de euro în campania electorală - mii de panouri, zeci de mii alte forme de afişaj vizual, milioane date televiziunilor locale, plus reclame în ziare. Suma depăşeşte de 50 de ori ceea ce este legal. Dacă s-ar face o comparaţie, s-ar observa că Mircea Geoană nu a angajat publicitate". Întrebat cum s-a ajuns la suma de 175 milioane euro, Duvăz a declarat că nu poate face publice sursele "decât la momentul potrivit şi instituţiilor potrivite", fiind vorba despre "evaluări ale PSD", şi despre informaţii pe care el le-ar deţine. Bogdan Niculescu Duvăz a criticat şi recentele afirmaţii ale preşedintelui Traian Băsescu referitoare la "moguli", afirmând că "Traian Băsescu a colaborat pe durata mai multor ani cu Sorin Ovidiu Vântu": "Sorin Ovidiu Vântu l-a susţinut masiv, logistic şi în media, pe Traian Bă-sescu atunci când acesta trebuia să do-bân-dească funcţia de pre-şedinte al Partidului Democrat sau când trebuia să câştige Primăria Capitalei. Nu pot să cred că Traian Băsescu nu îşi aminteşte de această strânsă colaborare pe care a avut-o cu Sorin Ovidiu Vântu în aceşti ani. (...) Toţi mogulii pe care îi arată Traian Băsescu cu degetul şi-au dublat, triplat, iar unii şi-au mărit averile şi de cinci ori pe durata mandatului lui Băsescu".

În ceea ce priveşte privatizarea Petromidia Năvodari, social-democratul a spus că "a fost făcută în perioada 1998 - 2000, atunci a beneficiat de obţinerea pachetului majoritar de acţiuni domnul Dinu Patriciu". "Domnul Băsescu era membru al Guvernului, a aprobat fiind membru al Guvernului, această privatizare şi atunci Dinu Patriciu cu siguranţă nu era mogul. Cele 600 de milioane de care vorbeşte ca fiind pre-luate din datoria istorică al Pe-tromidia, prin acţiuni, au fost aprobate printr-o lege pe care a promulgat-o în 2005 domnul Traian Băsescu", a mai susţinut Duvăz..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb