POTRIVIT FINANCIAL TIMES, "General Motors" are nevoie de o injecţie masivă de capital

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 octombrie 2008

"General Motors" are nevoie de o injecţie masivă de capital

Compania auto americană "General Motors" Corp. (GM), cea mai mare din lume, vrea să atragă o investiţie substanţială de la un investitor extern, ca o alternativă posibilă la presupusa afacere cu "Chrysler" LLC, anunţă Financial Times.

Vânzările auto din SUA au scăzut, în 2008, până la nivelul minim al ultimilor 15 ani, fiind aşteptată continuarea acestui trend şi în luna oct­ombrie, în condiţiile în care se înăspresc condiţiile de creditare. Vânzările GM au scăzut cu 18% în primele nouă luni din anul curent, iar cele ale "Chrysler" - cu 25%.

Potrivit zvonurilor de pe piaţa auto, GM şi "Chrysler" poartă negocieri de fuziune, în speranţa că-şi vor redresa lichidităţile şi vor supravieţui declinului industriei auto. Pe de altă parte, o parte din presa internaţională notează că firma "Chrysler" s-ar putea alătura alianţei "Renault" - "Nissan". Totuşi, conform Wall­ Street Journal, vânzarea "Chrysler" către "General Motors" ar fi varianta preferată.

Realizarea unei investiţii semnificative în GM, de genul celor făcute recent de miliardarul Warren Buffett în "General Electric" şi " Goldman Sachs", ridică semne de întrebare în privinţa şanselor de reuşită, spun specialiştii.

Măsurile de şomaj tehnic s-ar putea extinde

GM, proprietarul constructorului auto german "Opel", ar putea să-şi extindă măsurile de şomaj tehnic la toate uzinele sale europene, timp de mai multe săptămâni, estimează sindicaliştii.

Potrivit declaraţiilor lui Rainer Einenkel, preşedintele comitetului de antrepriză de la Bochum, citat de Westdeutsche Allgemeine Zeitung, GM intenţionează să-şi întrerupă producţia în Europa în ultimele două săptămâni din noiembrie şi din 15 decembrie până la începutul lui ianuarie 2009.

La începutul lunii octombrie, GM a anunţat deja întreruperea producţiei sale la două uzine "Opel" din Germania, la Bochum şi Eisenach, unde lucrează peste 6.500 de persoane.

GM vrea să-şi reducă producţia cu 40.000 de vehicule, până la sfârşitul anului, la uzinele din Europa.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai "Opel", a precizat: "Vom reacţiona într-o manieră flexibilă, la momentul la care va fi necesar acest lucru".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb