"PPF Investments" cere 78 milioane de euro de la "Generali" pentru "Ardaf" şi "Rai Asigurări"

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 martie 2008

"PPF Investments" cere 78 milioane de euro de la "Generali" pentru "Ardaf" şi "Rai Asigurări"

"PPF Investments", vehicul de investiţii înregistrat în Insulele Jersey, vrea să vândă "la pachet" către "Generali PPF Holding", pentru 78,4 milioane de euro, societăţile "Ardaf" şi "Rai Asigurări", pe care le-a cumpărat în urmă cu doi ani cu 40 milioane euro, arată un articol din Hospodarske Noviny (HN).

"Generali PPF Holding" este o companie cu capital mixt în care "Assicurazioni Generali" deţine 51% din acţiuni, iar grupul financiar ceh "PPF Group" are 49% din capital.

"PPF Investments" vrea 2 miliarde coroane ceheşti (peste 78 milioane de euro) pentru cei doi asiguratori din România, adică dublu comparativ cu investiţia iniţială de 40 de milioane de euro, potrivit publicaţiei cehe, citată de NewsIn.

Fondul de investiţii din Jersey, creat cu capitaluri ceheşti şi care a fost condus o perioadă de Michal Susak - implicat în scandalul Credit Suisse de la Bucureşti - mai este acţionar la MKB Romexterra Bank, Continental Hotels şi Office Development I.

Grupul italian Generali vrea să cumpere jucători din zona Europei Centrale şi de Est, pentru care a pregătit circa 1 miliard euro, şi este interesat în special de pieţele din România şi Turcia, declarase directorul executiv al "Generali", Sergio Balbinot la sfârşitul lunii ianuarie.

"Generali" vrea să ajungă la cotă de piaţă de 10% la orizontul lui 2012 în zona Europei Centrale şi de Est, ca urmare a companiei mixte fondate cu PPF Group din Cehia.

Generali face parte dintre companiile acceptate pentru începerea discuţiilor de preluare a Asiban, pe care vrea să o cumpere pentru a-şi consolida afacerile în regiune. În afară de Generali, de preluarea Asiban mai sunt interesate companiile Axa, Groupama (ambele din Franţa), Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) şi Munich Re (Germania).

Compania Generali, al treilea asigurator din Europa, şi PPF Group, prin intermediul celei mai mari firme de asigurări din Republica Cehă - Ceska pojistovna - şi-au fuzionat activele de asigurări din regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru a crea cel mai mare jucător din sectorul regional al asigurărilor.

Holdingul vrea să deruleze operaţiuni în 12 ţări din Europa Centrală şi de Est, primele fiind Republica Cehă, Slovacia, România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croaţia şi Kazahstan.

Grupul italian de asigurări Generali este prezent în România printr-o subsidiară - Generali Asigurări - ce desfăşoară toate tipurile de asigurare şi prin FATA Asigurări, filiala locală a companiei italiene FATA Assicurazioni, membră a grupului. FATA este specializată în asigurări pe sectorul agricol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb